Високият може да засегне всеки и е сериозно състояние, което

...
Високият може да засегне всеки и е сериозно състояние, което
Коментари Харесай

Как да намалим холестерола чрез диета

Високият може да засегне всеки и е съществено положение, което усилва риска от сърдечно-съдови болести. Има фактори, които са причина, не са под наш надзор и няма по какъв начин да им повлияем. За благополучие обаче, в случай че имате висок холестерол, има стъпки, които можете да предприемете, с цел да го намалите и да отбраните здравето си. Насоките в публикацията дават съществена информация, която ще ви помогне да започнете понижаването на холестерола. Трябва да се има поради, че препоръките по-долу могат доста да понижат равнището на холестерол в кръвта, само че в някои случаи това може да не е задоволително и да се наложи използването на лекарства, които се предписват от умело лице – лекар. Дори да имате предписана лекарствена терапия, използването на написаното в публикацията ще разреши да постигнете по-бърз резултат от тях, както и да се употребяват по-малки дози.

 

Фактори, върху които не можем да влияем:

1. Наследственост. Количеството LDL (лош холестерол), който тялото създава, и скоростта, с която го изхвърля, частично се дефинира от гени. Въпреки това малко хора имат висок холестерол по единствената причина, че е завещан, и всеки може да предприеме дейности за понижаването му.

2. Възраст и пол. Холестеролът в кръвта стартира да се повишава към 20-годишна възраст и продължава до 60-65-годишна възраст.

 

Фактори, върху които можем да влияем :

1. Диета. Информацията е противоречива, само че последни изследвания разкриват, че наситените мазнини не се асоциират с високи липидни профили, даже тъкмо противоположното. Всички типове мазнини (без транс мазнините) могат да покачат равнищата на положителния в кръвта.

2. Телесно тегло. Нездравословното телесно тегло е показателно за по-високи равнища на триглицериди и нараснал риск от сърдечно-съдови болести. Мастната тъкан към органите основава спомагателен стрес.

3. Физическа акти в ност. Свързва се директно с повишението на положителния холестерол в тялото.

4. Алкохол. Смята се, че минимално количество алкохол може да има удобен резултат върху холестерола, само че постоянната консумация би повлияла отрицателно върху задачата за понижаването му. В случай че не консумирате алкохол, не започвайте, а, в случай че консумирате, то ограничението му може да се отрази позитивно.

5. Тютюнопушене. Пушенето има директна връзка с равнищата на положителния холестерол. Някои изследвания даже гласят: " Рискът от развиване на коронарна болест на сърцето при хора, които пушат, е от два до четири пъти по-голям по отношение на тези, които не пушат. " Въпреки че възраст, пол, генетика са отвън нашия надзор, може да се направи доста, с цел да се подобрят равнищата на холестерола посредством диета.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР