Високият холестерол може да засегне всеки и е сериозно състояние,

...
Високият холестерол може да засегне всеки и е сериозно състояние,
Коментари Харесай

7 начина да намалим високия холестерол без лекарства

Високият холестерол може да засегне всеки и е съществено положение, което усилва риска от сърдечно-съдови болести. Има фактори, които са сериозна причина – като гени, възраст, пол, които не са под наш надзор и няма по какъв начин да им повлияем.

За благополучие, в случай че имате висок холестерол, има лесни стъпки, които да предприемете, с цел да го намалите и да отбраните здравето си.

Някои хора доближават сериозно равнище на холестерола в тялото без никакви признаци.

От друга страна, когато този проблем отива прекомерно надалеч, човек може да има артериална болест, миокарден инфаркт, церебрална тромбоза, ангина пекторис, затруднено придвижване и даже компликации при говоренето.

Високото равнище на LDL „ неприятен “ холестерол може да докара до съдбовни болести във времето.

Вижте 7 рекомендации, които ще оказват помощ за понижаване на неприятния холестерол.

1. Здравословен метод на живот

Здравословният метод на живот може да ни избави от рисковете, свързани с холестерола: за задачата е значимо да има избор на здравословни храни с минимални наситени мазнини, физическа интензивност и спорт, обикновено тегло, прекъсване на тютюнопушенето и други фактори.

2. Включване в менюто на ненаситени мазнини.

Тези здравословни мазнини се намират в храни като зехтин, ядки, масла от разнообразни семена, риба (мазна риба, сардини, сьомга).

Както сте забелязали, тези мазнини се намират освен в рибата, само че и в растителните артикули, като орехи и семки.

3. Прием на повече растителна храна

Растителните артикули (плодове, зеленчуци, бобови растения) съдържат малко нездравословни мазнини. А са богати на ненаситени мазнини. Това значи, че в тези артикули няма холестерол.

Също по този начин би трябвало да се има поради, че храната от растителен генезис съдържа стероли, които оказват помощ да се понижи броят на мастните молекули в кръвта.

4. Поддържайте здравословно тегло

За да се предотврати развиването на заболявания, свързани с холестерола, човек би трябвало да се грижи за тежестта си. Както знаете, наднорменото тегло и затлъстяването са фактори, които още повече утежняват казуса.

Възможно е с повишение на телесното тегло в човешкото тяло да се увеличи равнището на LDL.

5. Физическата интензивност е значима.

Заседналият метод на живот също може да докара до повишение равнищата на холестерола в кръвта.

Редовната физическа интензивност ще понижи количеството на „ неприятния “ и ще усили равнището на „ положителния “ холестерол в кръвта.

6. Избягвайте алкохола.

Както знаете, злоупотребата с алкохол може да аргументи сериозна щета на сърцето и черния дроб. Не забравяйте, че черният дроб интензивно взе участие в почистването на тялото от холестерола.

7. Елиминирайте наситените мазнини от диетата.

Яйцата, млечните артикули, маслото, месото и саламите също са част от уравновесена диета. Въпреки това, не прекалявайте с тези артикули.

Важно е да се подсигурява, че те не съдържат трансмазнини. Те могат може да усилят броя на частиците на мазнините в кръвта. Необходимо е да се изоставят прекомерно висококалоричните храни, както и храни с високо наличие на сол и захар.

източник: здраве.то
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР