Високите цени на тока и газа поставят пред взрив образователната

...
Високите цени на тока и газа поставят пред взрив образователната
Коментари Харесай

Румен Петков: Високите цени на тока и газа поставят пред взрив образователната и социалната системи

Високите цени на тока и газа слагат пред гърмеж просветителната и обществената системи. Това съобщи ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков  Румен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 година в Плевен. Учи в Математическа гимназия " Гео Милев " в в Плевен.

"Огромният растеж на цените на енергоносителите ще направи невероятно действието на детските ясли и градини, учебни заведения и лечебни заведения - един сензитивен обществен бранш, заради неспособността да се вземат в точния момент съответни ограничения ", уточни Петков.

Той показа данни за образователните заведения на територията на община Плевен. Най-драстичен съгласно него е скокът в заплащанията на професионалните гимназии - през ноември 2020 година те са били 3260 лева, а през 2021 - 23 000 лева, декември 2020 година са платени 7500 лева, а през 2021 година - над 53 000 лева При детските ясли и градини заплащанията за ток и газ са скочили към три-четири пъти.

"Това са неща, които някак си се подминават, а това може да сложи в неспособност тези значими обществени заведения да работят ", акцентира Петков.

По думите му може да настъпи време, когато доставчиците на газ и на ток ще спрат да обслужват тези институции заради неспособност те да си заплащат. Доц. доктор Георги Кючуков от националното управление на, показа извадка за заплащанията за ток на плевенската УМБАЛ "Д-р Георги Странски " и варненската болница "Света Ана ". В двете лечебни заведения е регистриран растеж от три пъти в сметките за електричество за месеците октомври, ноември и декември 2021 година, съпоставено с 2020 година

Той разяснява, че би трябвало лечебните заведения да бъдат включени в контролирания пазар на тока. От показаха и съответно предложение по какъв начин може да се преодолее тази рецесия - да бъде понижен Данък добавена стойност върху тока и газа на девет %, както и да бъде зает с един милиард лв. Фондът за енергийна сигурност, с цел да се облекчат сметките на битовите консуматори. Това предложение ще бъде импортирано за разглеждане в Народното събрание посредством депутатите на.

Румен Петков  Румен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 година в Плевен. Учи в Математическа гимназия " Гео Милев " в разяснява и че проектобюджетът към момента не е възложен на парламентарните групи даже от болшинството, а това стопира подготовката на общинските бюджети и планирането на локалните вложения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР