Високите цени на горивата в момента се определят от страните,

...
Високите цени на горивата в момента се определят от страните,
Коментари Харесай

Емил Димитров: Държавата не може да намали цените на горивата

Високите цени на горивата сега се дефинират от страните, производителки на нефт и страната няма механизми, с които да ги понижи. Високите цени не са преференциални и за производителите и търговците на горива у нас, защото водят до нарастване на контрабандата и сивия бранш. Това сподели депутатът от "Обединени патриоти " Емил Димитров - Ревизоро във връзка набиращите мощ митинги поради високите цени на горивата.

"Америка наложи наказания на Иран. Иран е третият максимален производител. В България никой не печели от това нещо. Може ли българският министър председател да разгласи война на Америка? Европа може ли да разгласи война на Русия и Съединени американски щати? ", попита риторично някогашният началник на митниците.

По думите му горивата не са стока, която се създава в България, а единствено се обработва.

"Високата цена на горивата на никого не е приятна, за страната също не е добре. Държавата взима Данък добавена стойност и данък – да го понижи или да не го взима, с цел да бъдат евтини горивата? Тогава протестиращите, които считат, че страната има лостове да понижи цените да кажат на кои да не даваме заплати, пенсии, застраховки, просвета, обучение. Защото страната, с цел да действа, взима налози, мита, такси ", разяснява депутатът.

Според него цените у нас са по-ниски от прилежащите страни. "Защо хората от пограничните региони не зареждат колите си в Гърция, Сърбия и Румъния? Защото там цените са по-високи ", уточни Ревизоро.

Той счита, че митингите от последните дни са инспирирани от политическа мощ, която е отвън Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР