Високите цени на електроенергията, освен бизнеса, вече засягат и голяма

...
Високите цени на електроенергията, освен бизнеса, вече засягат и голяма
Коментари Харесай

Заради рекордно високите сметки за ток: Угасва и уличното осветление в Костинброд

Високите цени на електрическата енергия, с изключение на бизнеса, към този момент засягат и огромна част от общините в България. Режим на уличното осветяване се вкара от редица обитаеми места. Тази мярка обмислят и от община Костинброд, излиза наяве от формалната им страница във Facebook.

„ Осветлението на най-големите флагове в България угасва. Община Костинброд обмисля и бъдещи дейности, по отношение на големите сметки за улично осветяване “, се показва в поста им.

По думите им за месец декември 2021 година общината е получила фактури на стойност 81 000 лв., спрямо месец декември 2020 година, когато сметките са били на стойност 28 000 лв..

„ Увеличението е три пъти, макар че в огромната си част общината е подменила осветлението с лед енергоспестяващи крушки. Високите сметки ще провокират съществени проблеми, по отношение на финансирането за финансовите поправки и строителство, финансирането на спортните клубове и на културния календар на община Костинброд.

Очаква се четвърт България да потъне в мрак. Десетки общини в страната вкарват режим на тока заради фрапантно повишените разноски за електрическа сила и неналичието на обезпечени средства за заплащането ѝ.

За общината този разход е непостижим “, показват още от общината.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР