Високите токчета не са непременно най-опасният модел дамски обувки за

...
Високите токчета не са непременно най-опасният модел дамски обувки за
Коментари Харесай

Опасните страни на ниските дамски обувки

Високите токчета не са безусловно най-опасният модел дамски обувки за краката ни – би трябвало да бъдем деликатни и с по-ниските разновидности. Ако считаме, че сме поставили завършек на мъчителното вървене, нужно е най-малко да се осведомяваме за рисковете, които биха могли да ни основат и комфортните балеринки или мокасини.

Когато подметката е безусловно равна, на стъпалото му липсва постоянна опора и това може да се отрази на цялостната ни походка. Някои хора са склонни даже да провлачват краката си, което пък измества тежестта и напрежението върху стъпалото. Сводът се натоварва в допълнение и скритият резултат на дискомфорт с времето се задълбочава още повече.

Острите върхове на ниските публични дамски обувки също могат да ви причинят редица неприятности, в това число и промени при ноктите на краката.

Докато вървите и смятате, че може да продължите по този начин с километри, вие на процедура усещате всяка грапавина по пътя. Възможно е да се получи претоварване на гръбнака или на кръста. Ако усетите болки в прасците или бедрата, бъдете нащрек, тъй като това е знак, че сухожилията ви са поели повече от нужния товар.

Крампите са също добър ориентир, че моделът на ниската обувка не е изключително целесъобразен за вас или най-малко не би трябвало да го носите дълго време.

Решението може да бъде следното:

Закупуване на ортопедични стелки. Те ще обезпечат непоклатимост на стъпалото и ще създадат по този начин, че напрежението да не се концентрира в един сектор, а да се разпределя отмерено. Така се облекчавате и при поддържането им, тъй като стелката елементарно се пере и почиства, няма да се изисква безусловно да го вършиме върху цялата обувка.

Ниските чехли не са желателни за продължителни разходки, а единствено на отмора от хотела до плажа да вземем за пример.

В работната среда ние желаеме да сме елегантни, по тази причина можем да се преобуваме там, а преди този момент да пътуваме до мястото с по-комфортни обувки.

Специалистите поучават високите и ниските модели да се редуват през ден, тъй като по този начин краката получават друг вид прилепяне и напрежение.

Масажът вечер е идеалното средство, с което може да възстановите изтощените си крайници след натоварения делник. Не го пропускайте даже да сте били с ниски обувки. Търкаляйте стъклена бутилка със стъпалото си, а по-късно бихте могли да нанесете хидратиращ крем, маска за ходила или етерични масла. Последните са доста удачни, в случай че желаете да въздействате върху цялото тяло и да изгоните паниките от мислите си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР