Високите температури, промяната на времето, пътуванията, храната далеч от дома...Сега

...
Високите температури, промяната на времето, пътуванията, храната далеч от дома...Сега
Коментари Харесай

Какво да хапваме през лятото

Високите температури, смяната на времето, пътуванията, храната надалеч от вкъщи...Сега е моментът от годината, когато тялото страда повече, поради всички тези фактори.

Независимо дали повода е жегата, или от хранително разстройство, лятото имаме по-малко предпочитание да ядем и затова се усещаме по-отпаднали и по-уморени, в допълнение към честото обезводняване, от което страдаме най-вече.

Ето за какво би трябвало да вземем поради кои храни са най-подходящи за консумация през лятото и ни оказват помощ да следваме уравновесена и питателна диета. Макар да не " откриваме топлата вода " с шестте ни оферти, сигурно ще дадем причина, с цел да изядете няколко домата още в този момент.

Краставица

 Снимка 328393

Краставицата един от най-освежаващите зеленчуци, защото съдържа висок % вода . Отличава се с това, че работи диуретично, което е доста скъпо свойство през лятото.

Краставицата е богата и на фибри, като множеството зеленчуци, и по тази причина ни оказва помощ да избегнем запек - постоянно срещан през лятото, изключително в случай че пътуваме. Супер вкусотийка е краставица със зехтин, лимон или кисело мляко.

Диня

 Снимка 326146

Практически 93% от състава на динята е вода , тъй че безспорно е идеална храна за хидратация през лятото, изключително за хора, които пият малко вода. Плодът е доста хипокалоричен , тъй че е превъзходен избор за диети за намаляване.

Някои хора усещат тежест или отичане след яденето на любеница, изключително през нощта, тъй че се предлага да се заобикаля потреблението ѝ в късните часове от денонощието.

Домат

 Снимка 344574

Доматът е обичаната ни лятна класика. Той е доста значима част от средиземноморската диета, заради високата си хранителна стойност и фактът, че има ниско наличие на калории .

Освен съществуването на витамини (А, С и К) и минерали (желязо и калий), доматите имат органични пигменти, които оказват помощ за отбрана на зрението. Те са естествени диуретици, защото предотвратяват задържането на течности и обезпечават елиминирането на токсините.

Морков

 Снимка 346951

Морковите са в листата ни със наложителни летни храни, заради няколко аргументи. Имат висока хранителна стойност, забавят стареенето, усъвършенстват зрението и също така спомагат за поддържане на тена, посредством подкрепяне на пигментацията на кожата.

Морковите са богати на витамин С , който спомага за производството на колаген и по този метод способства за еластичността на кожата.

Пъпеш

 Снимка 307447

Подобно на динята, пъпешът съдържа в исок % вода , само че с малко повече захар. Той има по-силен резултат на засищане, което го прави съвършен и за диети за намаляване.

Не предлагаме консумирането му след хранене, защото води по-бавно или по-тежко храносмилане, изключително в случай че пъпешът е леден.

Череши

 Снимка 299371

Черешите са съвършеният плод на лятото - освежаващи, вкусни и елементарно се похапват (без да ставаме на прасенца) на всяко място и когато и да е. В допълнение, те са богати и на фибри .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР