Високите температури през лятото за враг не само на по-лабилните

...
Високите температури през лятото за враг не само на по-лабилните
Коментари Харесай

Вещите, които трябва да съхраняваме на хладно

Високите температури през лятото за зложелател освен на по-лабилните измежду нас, само че и на качеството на редица артикули. Но не, няма да приказваме още веднъж за храни и питиета, нито за козметика.

Има и доста други артикули и движимости, които е добре постоянно да съхраняваме на хладно и надалеч от слънчева светлина. Ето кои са.

Кожени чанти и облекла

Естествената кожа по никакъв начин не обича топлота и слънце. Ако желаеме обувките, чантите и якетата, за които сигурно не сме дали малко пари, да запазят съвършения си тип допустимо най-дълго, би трябвало да ги съхраняваме в дрешник и килер.

 Снимка 373498

Освен от високи температури, би трябвало да пазим кожените произведения и от влага.

Почистващи артикули

Вероятно не са разхвърляни из целия ни дом, само че е в действителност значимо къде ги съхраняваме. Тук правилото е същото - изсъхнало, мрачно и хладно място.

Белината и амонякът, които се съдържат в доста от тях, отделят нездравословни за здравето ни газове, когато са изложени на слънце и високи температури, написа Reader`s Digest.

 Снимка 373494

Винилови плочи

Ако сме имали, евентуално от дълго време сме се разделили с тях. Но в случай че сме от почитателите на ретро класиката, добре е да знаем по какъв начин да се грижим за плочите. Те доста елементарно се разтопяват и деформират, по тази причина ги складираме на хладно и изсъхнало място.

Стари фотоси

Още един спомен от положителното, остаряло време. И още нещо, за което би трябвало да намерим място в килера. В противоположен случай, фотосите ще трансформират цветовете си и няма да можем да ги използваме като доказателство пред внуците какъв брой красиви сме били на млади години.

 Снимка 373499

Перли

И те, както и всичко изброени до момента, изискват предпазване на хладно, мрачно и изсъхнало място. И не то просто в кутия за бижута, а и самата тя да е при сходни условия.

Перлите са доста чувствителни и податливи на всевъзможни фактори. Затова тях слагаме последни, когато се подготвяме зс излизане, а по-късно ги махаме незабавно щом се приберем.

 Какво не трябва да оставяме в колата през лятото
Какво не трябва да оставяме в колата през лятото

И разумните доводи

Перлите не обичат температурни разлики и влага, тъй като могат да изсъхнат и да се напукат. А ние не желаеме това, нали?!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР