Високите температури през лятото създават потенциални рискове за работниците, като

...
Високите температури през лятото създават потенциални рискове за работниците, като
Коментари Харесай

Внимание: Високите температури при работа са опасни

Високите температури през лятото основават евентуални опасности за служащите, като най-застрашени са тези, които се трудят навън. За това припомнят от Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) в обява на формалния си уебсайт.

Оттам показват, че  измежду най-уязвимите са работещите  в селското и горското стопанство, строителството, в незабавна помощ, както и здравните служащи.

“Те би трябвало да са с изменчив график, с цел да избегнат интервалите денем с висока температура “, разясняват от КНСБ.

Топлинен стрес и топлинен удар  са измежду срещаните признаци за проблеми при работа в резултат на работата в горещините.

„ В България условията към работните места по отношение на микроклимата са в детайли разказани в Наредба № РД-07-3 от 18.07.2014 година за минималните условия за микроклимата на работните места “, акцентират от КНСБ.

Синдикатът отбелязва още, че при работа на  открито работодателят е задължен да се преценява с подадените червени и жълти кодове за рискови метеорологични условия условия като вятър, висока температура, дъжд, мъгла.

Работещите на закрито също могат да бъдат изложени на риск , изключително в случай че са в топлинно интензивни промишлености или правят физическа работа, споделят още от синдиката.В закрити пространства оптималната температура през топлия интервал би трябвало да бъде сред 18 и 25 градуса, поучават от КНСБ.

Допустимата  температура през лятото на работните места не може  да бъде над 28 градуса, споделят от синдиката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР