Високите температури през лятото са изпитание не само за хората,

...
Високите температури през лятото са изпитание не само за хората,
Коментари Харесай

Как да предпазим домашните любимци от жегите

Високите температури през лятото са тестване освен за хората, само че и за животните. Вероятно не се замисляме по какъв начин се усеща нашето куче или коте, когато на открито е 30 и няколко градуса .

Редно е обаче да обърнем по-голямо внимание на домашните си любимци, с цел да избегнем сериозните последици за здравето им, които са изцяло действителен риск в някои обстановки.

Ето за какви признаци да сме нащрек, какво да вършим и какво да не вършим през лятото, с цел да сме сигурни, че сме обезпечили комфорта на обичаната ни животинка.
 Снимка 435270

Кучетата и разходките

Също като хората, кучетата също могат да получат безоблачен удар. Затова е добре да заобикаляме разходките в часовете, когато слънцето грее най-силно. По-добре за нас, по-добре и за четириногия ни любим.

Ако въпреки всичко ни се наложим да излезем с кучето , не трябва да тичаме или да караме колело, а да вървим обикновено и по сянка. И да забравяме, че нагорещеният асфалт в най-топлите дни може да докара даже до изгаряне по лапите на животното.

Ако кучето ни е с рядка и къса четина, не се изключени и изгаряния по кожата. А сами знаем, че те не са по никакъв начин приятни. Можем да намажем кучето със слънцезащитен спрей или лосион, само че единствено в случай че е въз основата на естествени съставки.
 Снимка 435273

Кучетата и плажът

Задължително би трябвало да планува място под сянката за домашния любим. Постоянният достъп до свежа вода също е наложителен. И тя никога не трябва да е солена, морска.

Плуването е страховит метод кучето да се разхлади. Но постоянно би трябвало да имаме едно мислено и да го следим, тъй като и то може да се удави поради мъртво неспокойствие да вземем за пример. След като кучето е било във водата, добре е да отмием солта от козината, с цел да избегнем кожни раздразнения.
 Снимка 435274

Симптоми на топлинен удар

Винаги би трябвало да сме нащрек за тях. Все отново, най-добре е да не се стига до тях, тъй като те са симптом, че нещо с домашния ни любим към този момент не е наред. Важи и за кучета, и за котки.

Ярко червен език, побелели венци, повръщане или диария, задъхване, неравномерно дишане, интензивно слюноотделяне, зашеметяване, безсилие, дезориентация, залежаване повече от естественото, треперени на мускулите, малко или никаква урина, припадъци.

Ако някой от тези признаци е налице , най-добре незабавно да посетим ветеринар. Ако нямаме тази опция, би трябвало да напръскаме домашния любим с хладка вода и да го сложим в по-хладна среда, като наложително заобикаляме ледения душ като метод за изстудяване, тъй като с него единствено ще усложним обстановката.
 Снимка 435269

Мопсовете, будзоите, хрътките и всички кучета с черна и по-гъста четина са по-податливи на нивоските температури и слънчевите лъчи. Котките несъмнено са по-адаптивни към жегите.

Кучетата стават по-раздразнителни през горещите дни, по тази причина е добре да не им натрапваме наличието и вниманието си. Също по този начин, апетитът им понижава , което е обикновено и при хората. Но би трябвало да се тормозим, в случай че кучето ни съвсем нищо не хапва или след ястие повръща храната, написа The Sun.
 Кучетата и за какво ни се радват, когато се приберем
Защо кучетата се радват, когато се приберем

Не тъй като ги храним

Какво да създадем за домашняи си любим
непрекъснат достъп до прясна вода обезпечаване на сенчести места за отмора проветряване и изстудяване на пространствата вкъщи късите подстиржки за лятото са целесъобразни ограничение на излзианията сред 11 и 16 часа котките се хранят по на постоянно и по малко, с цел да се избегне развалянето на храната в купичките в никакъв случай не трябва да оставяме котката или кучета в колата, когато на открито е жега
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР