Високите температури през летните месеци се оказват сериозна пречка пред

...
Високите температури през летните месеци се оказват сериозна пречка пред
Коментари Харесай

Добре ли е да спим голи в жегата

Високите температури през летните месеци се оказват сериозна спънка пред положителния сън , който ни е по този начин нужен. Когато е прекомерно топло, заспиваме мъчно, будим се постоянно, а на сутринта нямаме задоволително сили даже да станем от леглото.

И в случай че сме от тези хора, които по никакъв начин не устоят на топлота, сигурно сме пробвали да спим голи . Или пък го вършим всяка нощ. До какъв брой това е вярното решение на казуса обаче, учените не могат да стигнат до едно мнение.

Докато множеството поддържат с две ръце изгодите от спането без пижама, други настояват, че то е отговорно за това да ни е още по-топло. Според английски невролог, по-добрият вид е да спим с памучна пижама или нощница .
 Снимка 438392

Естествената материя ще попие изпотяването и потта ще се изпари по-бързо, като по този метод си осигуряваме повече комфорт и студ, написа The Sun.

Ако спим на една страна, ще ни бъде по-прохладно , в сравнение с в случай че сме по тил цяла нощ. Можем да си вземем и хладък душ преди сън, а в случай че отново ни е топло като си легнем, би трябвало да отвием краката си, с цел да може цялото тяло да се охлади.
 Сънят, лятото и коя е съвършената температура за сън
Коя е идеалната температура за сън

Мнението на учените

Трябва да забравим изцяло и за алкохола и късното хранене, тъй като те покачват телесната температура и ще ни е доста по-трудно да се понесем към страната на сънищата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР