Високите температури и високата влажност на въздуха могат да влошат

...
Високите температури и високата влажност на въздуха могат да влошат
Коментари Харесай

Жегите са опасни за хората с диабет

Високите температури и високата мокрота на въздуха могат да влошат здравословното положение на хората с диабет. Ако не се вземат ограничения за поддръжка на организма, е допустимо да зародят недоволства от болки в гърба, корема, мощна отмалялост, комплицираност. Тези признаци се дължат по-скоро на топлинното безсилие, в което е изпаднал диабетикът, без да разбере.
Изявата им е съпроводена със скок на кръвната захар, без значение, че са взети всички ограничения за контрола ѝ.

Топлинното безсилие се получава поради излагането на неподходящи условия, които организма не може да компенсира. При всички случаи потреблението на вода е надалеч под нужното за организма. Със сигурност, в този случай е настъпила остра дехидратация на организма, което постанова венозно вливане на течности.

Диабетът може да докара до топлинно безсилие при излагане на топлота и висока мокрота на въздуха, които са безвредни за здрави хора. Влошаването на положението е несъмнено, в случай че не се приема вода. Симптомите, които демонстрират настъпване на топлинно безсилие, са: комплицираност, замаяност, изпитване на физическа уязвимост, мускулни крампи, безсилие, гадене и повръщане, мрачно оцветяване на урината и други
При тези диабетици, при които има увреждане на нервите (диабетна невропатия) или кръвоносните съдове, евентуално са наранени и потните жлези, което компрометира опциите на организма за самоохлаждане. Дехидратацията може да аргументи повишаване на кръвната захар, което може да се разпознае по учестените позиви за уриниране и надлежно, до утежняването ѝ.

Пийте задоволително вода, като избягвате дехидратиращи питиета, в това число анергийни и алкохолни. Консумирайте храни, богати на вода, каквито са зеленчуците и плодовете – най-много боровинки, любеница, домати, краставици и листни салатни като маруля.
При излизане на открито, още повече при работа на двора или спорт, би трябвало да се одобряват течности преди този момент и непрекъснато по време на, като не се позволява пораждане на положение на жадност. Появи ли се жадност, към този момент е прекомерно късно и е по-добре да се приберете и погрижите за здравето си.

Избягвайте директната слънчева светлина. Всички рекомендации за грижа за здравето при топло време са повече от наложителни за диабетика. Това включва още: да се избира необятно облекло в ярък цвят, което не попречва изпотяването и циркулацията на въздух, носене на шапка. През топлите месеци наложително би трябвало да се наблюдава постоянно кръвната захар.

Избягвайте спорта и физическата работа на открито или в неохладени пространства.
При затруднения на диабета , засягащи сърдечносъдовата система и бъбреците е добре да се организира консултация с лекуващия доктор преди да се предприеме едно или друго деяние, което би могло да утежни здравословното положение.
Разбира се, бихте могли да се насладите на сезона и покарате колело, само че това би трябвало да се провежда преди 8 часа сутринта, при добре хидратиран организъм и цялостна бутилка с вода, без да се прекалява с тежестта и продължителността на разходката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР