Високите температури най-вероятно са основната причина за възпламеняване на някои

...
Високите температури най-вероятно са основната причина за възпламеняване на някои
Коментари Харесай

Пламна сметището край Разград

Високите температури най-вероятно са главната причина за възпламеняване на някои от по-лесно запалимите материали в повърхностния отпадъчен пласт на една от клетките на Регионалното хранилище в Разград.

Служителите на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", дружно с екипи на Общината и на компанията, която експлоатира депото, към момента локализират ядрото на огнището. Това заяви за Българска национална телевизия, зам.-кметът на община Разград Добрин Добрев, като посочи, че появилият се в региона вятър пречи на дейностите по погасяване на пожара.

„ Община Разград има подписан контракт за употреба на депото с компания, която прави 24-часово наблюдаване в региона. Именно нейни чиновници са забелязали пламъците малко след 18 ч. и незабавно са алармирали Общината и телефон 112.

Компетентните органи са реагирали незабавно. Към момента се поставят всички нужни старания и считам, че до няколко часа пожарът ще бъде локализиран и надлежно сподавен по-късно. За задачата са обезпечени няколко багера със самосвали, които да запръстят сектора ", сподели още Добрев.

Той посочи, че на този стадий не може да се приказва за замърсяване на въздуха.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР