Високите температури най-накрая превзеха и нашите географски ширини и независимо

...
Високите температури най-накрая превзеха и нашите географски ширини и независимо
Коментари Харесай

Как най-ефективно да охладим колата през лятото?

Високите температури най-сетне превзеха и нашите географски ширини и без значение дали се намирате в града, или на някоя ваканционна дестинация, казусът е еднакъв: къде да паркираме колата, тъй че топлинната вълна да не ни връхлети, когато отворим вратите на автомобила с желание да потеглим.

Разбира се, всички търсим сянка, само че дано си го кажем - на множеството места тя липсва. След това самоуверено посягаме към сенника, само че това решение е единствено отчасти. Има ли изобщо някакъв прикрит трик или просто ще се наложи да изтърпим философски идващите няколко седмици?

Търпението няма да ни помогне изключително: в границите на изследване от 2018 година, оповестено в списание Temperature (да, занимателно съвпадение), откривателите организират редица проби в действителни условия, в това число и такива, при които колите са паркирани както на слънце, по този начин и на сянка за един час, когато външната температура е била 35° C.

След приключването на този час междинната температура на въздуха в колите на слънце е била 47° С. Средните температури на разнообразни повърхности са били още по-високи, да вземем за пример на таблото: 70° C, кормилото: 53° C и седалките 50°C.

В същото време междинната температура на въздуха в колите, паркирани на сянка през същия интервал, е била 38°C. Средната температура на разнообразни повърхности също се е повишила, в това число на таблото за ръководство: 47°C, кормилото 41°C и седалките 39° C. Така че да, на сянка е по-хладно, само че към момента е извънредно горещо, написа hicomm.bg.

 

Ето за какво някои хакове може би въпреки всичко ще понижат тези стойности:

Охлаждане на седалките

Принципно това е екстра за бебешките столчета и нежната детска кожа, която не толерира внезапна промяна на температурите. Но това не значи, че не можете да се възползвате от нея. Ако не откривате сходни покривала в нужния размер, потърсете по-големи разновидности на фризерни опаковки, чиято цел е да държат храната охладена. Те са необятно налични за закупуване или можете да извършите своя лична версия.

 

Съхранявайте студени опаковки в багажника

Това не е решение за всеки ден, само че в случаите, когато би трябвало неотложно да охладите седалките, кормилото или друга част от интериора (или себе си), активирането на един от тях може да помогне.

Разчитайте на асистент за закопчаване на защитните колани: Ако защитният колан е прекомерно парещ, с цел да се допре, можете да употребявате някакъв тип текстил като защитна преграда от сгорещената пластмаса.

Поставете нещо върху кормилото

Всъщност, множеството цветове са подобаващи, Просто го покрийте в допълнение. Ако си мислите, че тъмният интериор на автомобила ви е “основен провинен ", то не сте изключително прави. Тестовите инженери на Consumer Reports са измерили температурата в салона на два автомобила: със ярък екстериор/интериор и с мрачен екстериор/ мрачен интериор.

И двата автомобила са били паркирани на открито и са почнали с вътрешна температура от 25° C. След един час температурата в двата автомобила надхвърлила 38°C, като в по-тъмния автомобил беше с няколко градуса по-висока.

Инженерите от теста на CR стигат до заключението, че " светлият цвят на интериора ще бъде малко по-хладен, само че когато приказваме за толкоз високи температури, е в действителност горещо и в двата случая ".

И несъмнено: използвайте сенник за предното стъкло: те са по-полезни за изстудяване на кормилото и арматурното табло, в сравнение с седалките или температурата на въздуха в салона, само че оказват помощ. Единственото за което би трябвало да внимавате е да се уверите, че сте купили вярната форма и размер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР