Високите нива на корупция ще създадат нова политическа формация, която

...
Високите нива на корупция ще създадат нова политическа формация, която
Коментари Харесай

Експерт: Корупцията вече е скрита и законово защитена

Високите равнища на корупция ще основат нова политическа групировка, която да смени модела на ръководство в България. Това сподели пред „ Фокус “ проф. Боян Дуранкев. Той изясни, че корупцията у нас се е развила с течение на времето и сега тя е скрита и законово предпазена. Според него корупцията в този момент се разграничава от тази в интервала 1991г.-2000г.
„ Където и да бръкнем корупцията проличава на всички места. Може да попитаме някогашния основен прокурор, какъв брой корумпирани министри са бутнати в пандиза. Може да питаме и сегашния какво ще се случи и по какъв начин ще ги хване. Корупцията към този момент е толкоз префинена, толкоз умна, че мъчно може да се хване някой със 100 хиляди евро в „ джоба “, добави професорът.
Проф. Боян Дуранкев сподели още, че повишените равнища на злоупотреби, които регистрират другите измервателни показатели, се виждат и от другите страни. Той добави, че от влизането си в Европейския съюз до в този момент страната ни е водач по равнища на корупция в съюза. Според Дуранкев новата Европейска комисия ще би трябвало да се намеси, тъй като проблемите не могат да бъдат решени вътрешно.То
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР