Високите курсове на долара и еврото на турските финансови пазари

...
Високите курсове на долара и еврото на турските финансови пазари
Коментари Харесай

Заради спада на лирата: Българи разцепват Одрин от пазаруване, товарят двойно повече стока в багажниците

Високите курсове на $ и еврото на турските финансови пазари заради спада на турската лира от последните дни се трансфораха в преимущество за търговците в Одрин. Днес курсът е 1 лев за 3,5 турски лири.   Клиенти от България и Гърция пазарят като луди в магазините и пазарите в граничния град. Особено огромен е напорът към пазара Улус, който се организира всеки петък.   На пазара се оферират всевъзможни артикули – облекла, хранителни артикули, перилни препарати, плодове, зеленчуци. Много от предлаганите артикули са маркови, само че защото се продават на сергии навън, са доста по-евтини спрямо бутиковите магазини, написа Блиц.  

„ Голям благодат имаме тези дни. Продажбите са доста положителни. Доволни са и търговците, и клиентите. Всяка седмица идват. Повече са тези от България. Повишаването на курса на българския лев е преференциално за тях. Гърците също идват да пазарят “, споделя локален търговец.  

„ Ние сме от Хасково. Почти всяка седмица идваме да пазарим в Одрин, тъй като е по-евтино спрямо България. Тук има артикули за всеки джоб, по тази причина ни е преференциално. Продават ни и против левове. Особено в този момент, когато спадна турската лира, за същите пари купуваме два пъти повече стока. Обикновено идваме с децата и с мъжа ми. Отбиваме се и в българските църкви да запалителен свещички, хапваме вкусно в многочислените гостилници и по-късно се прибираме. С напазаруваното отсам изкарваме цяла   По посещаемост на туристите от България Одрин е на второ място след Истанбул.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР