Високи заплати на учителите - ниски резултатите на учениците. Този

...
Високи заплати на учителите - ниски резултатите на учениците. Този
Коментари Харесай

Защо Чепинци удари рекорд на матурите

Високи заплати на учителите - ниски резултатите на учениците. Този настойчив извод от първите резултати на матурите тази година бе опроверган от оценките на едно малко учебно заведение, което удари връх по отличен триумф на втория държавен зрелостен изпит. И не става дума за междинното учебно заведение в Чепинци, което е на 5 километра от изхода на София, а за школо в сърцето на Родопите - в едноименното село до Рудозем.

Дългогодишната учителка Даниела Куцева към този момент завоюва награда от министерството на образованието и стана народен воин с чудесата, които направи, с цел да накара учениците си да се влюбят в биологията и да изкарат междинен триумф отличен 5.66.



10 от децата аплайват в медицинските университети в София и Пловдив, а Чепинци към този момент има и сигурен студент в Глазгоу. Това е момичето с най-голям бал - Исмегюл Хаджиеминова.

Чисто по български, вместо да се зарадваме на триумфа, се усъмнихме в достоверността му. Намериха се даже гласове, които желаеха инспекция на камерите на изпита в учебното заведение. Ако не престават с този рефрен, нищо чудно още повече да окуражават идващите випуски в школото и всички заедно да забегнат в западните университети. Обезсърчени от злобата и ненавистта по нашите географски ширини.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР