Високи Татри. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

...
Високи Татри. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева на министерската среща на ОССЕ: Трябва да облекчим живота на хората в зони на конфликт

Високи Татри. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева взе присъединяване в провелата се през днешния ден еднодневна неофициална среща на министрите на външните работи на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Форумът в планинския курорт Високи Татри в Словашката република е проведен от Словашкото председателство на ОССЕ под егидата на министъра на външните работи и европейските въпроси Мирослав Лайчак, настоящ ръководител на организацията за 2019 година
В рамките на неофициалния разговор сред ръководителите на делегации, вицепремиерът Захариева акцентира нуждата в днешния бързо изменящ се свят да действа интернационален ред, учреден на правила и правила, както и на интернационалните институции, гарантиращи мир, сигурност, разцвет, стабилно развиване и съблюдаване на човешките права. Една ефикасна и устойчива интернационална система следва да е способна да позволява както новите провокации пред сигурността, по този начин и да предизвиква мирното разрешаване на междудържавни разногласия.
„ Срещам се с доста хора по време на визитите ми в разнообразни точки на света и поддържам Словашкото председателство в това, че би трябвало да се мисли по какъв начин да се облекчи животът на хората в зони на спор ", сподели министър Захариева. „ Светът е взаимно обвързван, имаме потребност от правила, които да основават равнопоставеност сред дребните и огромни страни. Трябва да се съблюдават фундаменталните човешки права и да почитаме своите разлики ”, добави тя.
„ Налице е незадоволително доверие сред страните, което би трябвало да се възвърне с политическа воля. Затова би трябвало да помислим какво повече ни сближава, в сравнение с какво ни разделя. ОССЕ е добре позиционирана да си сътрудничи в съгласуваност с други организации като Европейски Съюз, Съвета на Европа и Организация на обединените нации, тя е един непрекъснат политически разговор сред страните ”, сподели Захариева и тази част от нейното изявление бе представена по-късно от испанския външен министър Жозеп Борел, номиниран за Върховен представител на Европейски Съюз по външната политика и политиката за сигурност.
Министрите, наред с всички значими аспекти на сигурността на европейския континент, се стопираха и на продължаващата рецесия в и към Украйна, съпроводена от загуби на човешки живот и тежка филантропична обстановка.
ОССЕ играе значима роля в Западните Балкани, където дружно с Европейски Съюз работи за усилване на сигурността, върховенството на закона и демокрацията. В тези рамки има капацитет двете организации да сътрудничат на терен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР