Високата цена на газа увеличи търсенето на климатици и те

...
Високата цена на газа увеличи търсенето на климатици и те
Коментари Харесай

Скъпият газ вдигна търсенето на климатици

Високата цена на газа усили търсенето на климатици и те се изкачват до трето място в класацията „ Топ 10 на погашение “, направена от БНП Париба Лични Финанси в България.

Най-търсеният модел климатик през 2021 година е на междинна цена 950-1000 лева, сходна на тази на спечелилия от 2020 година Той може да се употребява за отопление и изстудяване, има спокоен режим на работа, йонизираща функционалност, антибактериален филтър и т. н. Търсенето на климатици нараства, тъй като доста хора при покупката на жилище желаят да имат и климатик, даже отоплението да е с парно.

Значително нарастват цените на най-търсените смарт телефони, тв приемници и преносими компютри на погашение, демонстрира още проучването.

Най-голям растеж има при цените на смарт телефоните. Най-търсеният модел смарт телефон за 2021 година е със междинна цена 1500-1550 лв., което е с 63% повече спрямо топ модела на 2020 година Новият победител в класацията е смарт телефон с доста високи характерности, които дават отговор на последните технологии за такива устройства - екран и камера с висока резолюция, мощен процесор, 5G съгласуваност и по този начин нататък.

Българите отхвърлиха да купуват артикули на погашение

Най-търсените тв приемници на погашение към този момент са в ценовия диапазон 950-1000 лв., до момента в който през 2020 година струваше 800-850 лв.. Топ моделът за последните 12 месеца е с 55-инчов екран, 4К Ultra HD резолюция и мощен процесор. Това е смарт устройство, което е хъб за развлечение с директна съгласуваност към стрийминг платформи за видео и музика, достъп до гейминг портали, опция за инсталиране на приложения и доста други.
 
 istock istock
Значителен растеж от 31% е регистриран и при междинната цена на най-търсения преносим компютър и тя е 1200-1250 лева Обяснението за тази наклонност е, че хората влагат повече пари за такива устройства поради работата и ученето от у дома. Затова и спечелилият в тази категория е с последно потомство процесор, външна видео карта, енергийно ефикасен SSD хард диск и щадящ очите екран.
 
През предходната година междинният размер на настояванията за финансиране на покупки на артикули на погашение нараства с 16% и доближи 695 лева През 2020 година междинната сума, която е желана за покупки на заем, е била 600 лева

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР