Високата температура и влажност, както и пряката слънчева светлина, бързо

...
Високата температура и влажност, както и пряката слънчева светлина, бързо
Коментари Харесай

От Вашингтон: Слънчевите лъчи и жегата убиват коронавируса


Високата температура и мокрота, както и директната слънчева светлина, бързо унищожават новия ковид както във въздуха, по този начин и на разнообразни повърхности. Това разгласи заместник-министърът на вътрешната сигурност Уилям Брайън, представяйки в Белия дом резултатите от изследване извършено от неговото ведомство, съобщи БГНЕС.

„ Най-забележителното ни наблюдаване е, че директната слънчева светлина има мощен резултат и води до гибелта на вируса както на разнообразни повърхности, по този начин и във въздуха. Наблюдаваме сходен резултат при [висока] температура и мокрота. Увеличаването им е пагубно за вируса “, съобщи той.

Според него, когато е изложен на директна слънчева светлина, температура от 21 до 24 градуса по Целзий и мокрота 80%, вирусът стартира да умира по повърхнина след две минути. При същите условия коронавирусът стартира да се разпада във въздуха в границите на минута и половина.

Присъствайки на брифинга, американският президент Доналд Тръмп допусна, че в случай че „ тялото [на инфектирания човек] е изложено на мощна ултравиолетова светлина “ или „ светлината се подава вътре в тялото през кожата “, това ще има „ антисептичен резултат “, а коронавирусът „ ще изчезне след минута “. „ Както казахте, предстоят още проби “, приключи Тръмп, обръщайки се към Брайън.

Световната здравна организация предизвестява на уеб страницата си, че “продължителното излагане на хората на слънчева ултравиолетова радиация може да докара до остри и хронични последици за здравето – за кожата, очите и имунната система ”. В най-сериозните случаи може да се развие рак на кожата и катаракта. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР