Високата скорост не е основна причина за инцидента в село

...
Високата скорост не е основна причина за инцидента в село
Коментари Харесай

Високата скорост не била причина за инцидента в Хитрино

Високата скорост не е съществена причина за случая в село Хитрино . Това разгласи заместник-управителят на " Булмаркет " Светослав Първанов по време на конференция по проблема " Хитрино ", оповестява БГНЕС.

Припомняме, влакова комбинация с пропан-бутан и пропилен на компания " Булмаркет " дерайлира и се взриви на гара Хитрино на 10 декември 2016 година . Седем души починаха и 29 бяха ранени.
 Фирмата притежател на цистерна от влака в Хитрино отхвърля тезата на
Фирмата притежател на цистерна от влака в Хитрино отхвърля тезата на " Булмаркет "

Обясняват, че проверяващите органи са открили по неоспорим метод, че цистерната дава отговор на всички настоящи условия за превозване на пропилен

Първанов разяснява, че съгласно заключението на последните експертизи по делото на Шуменския областен съд, положението на железопътната инфраструктура е извънредно неприятно.

" Сменената с нова през 1987 година стрелка № 5, както и секторът към нея не са ремонтирани нито един път , в осъществяване на наложителните правила по сигурност с осъществяването на по този начин наречените планови и междинни поправки както и възобновяване ", добави той.

Първанов изясни, че те са наложителни в един избран интервал от време или в случай че по пътя са минали несъмнено количеството товари. По негови думи седемкратно е надвишено натоварването на тези 240 милиона бруто тона, минали през тази железопътна стрелка. Заявявайки, че това е експертиза на Окръжни Шуменски съд.
 Фирмата притежател на цистерна от влака в Хитрино отхвърля тезата на
Фирмата притежател на цистерна от влака в Хитрино отхвърля тезата на " Булмаркет "

Обясняват, че проверяващите органи са открили по неоспорим метод, че цистерната дава отговор на всички настоящи условия за превозване на пропилен

" Основният извод на тази експертиза е, че не може да бъде избрана безвредната скорост на преминаванет о. Независимо с каква скорост се движи влаковата комбинация, тя е могла да реагира ", съобщи той.

Другата експертиза е открила, че една от цистерните на влаковата комбинация не дава отговор на интернационалния устав за транспорт на рискови товари, разяснява още той.

Първанов изясни, че румънска комерсиална компания е сключила контракт за доставка на газ пропилен с българска рафинерия , според изискванията на този контракт. Като допълнение той почерта, че стоката минава във притежание на купувача на площадката на рафинерията, след натоварване на жп вагони, Превозът е за сметка на румънския покупател , разясни Първанов.

" Румънския покупател подписва контракт с румънски транспортьор, който има задължението да транспортира композицията от България до Румъния, защото румънският транспортьор няма лиценз да прави транспорти на територията на други страни с изключение на на територията на Румъния ", посочи още той.
 В Хитрино не са удовлетворени от присъдите за гърмежа
В Хитрино не са удовлетворени от присъдите за гърмежа

Пострадалите чакат от компанията да извърши отговорностите си

Първанов уточни, че превозвачът разпорежда тази активност на " Булмаркет ", като те получават една влакова комбинация в гара " Долно езеро " . Пред защита двата вагона са празни, единият е сред локомотивите, а другия е на опашката на влака. Освен тези детайли от преносимия състав, нито един различен детайл не е благосъстоятелност на " Булмаркет ".

" Един от наетите румънски вагони е прословутият пробил се вагон . Той е благосъстоятелност на френска компания. Последният механически обзор на този вагон е осъществен през 2013 година по самодейност на притежателя на вагона. Прегледът се е провел в Румъния в сервиз за ремонт на вагони ", съобщи Първанов.

Издаден е бил документ за валидност, който документ, притежателят го е вписал в Европейския указател, че може да извърши транспорти на рискови товари на територията на Европа, разясни Първанов.

Този вагон не е трябвало да бъде в употреба, че той е регистриран в Европейския указател въз основа на документ, публикуван от компания, която няма право да издава подобен документ. По своята стойност съставлява документ с погрешна стойност, разяснява още той.

Друг значим миг от експертизата бил, че печката не е провокирала гърмежа . Разрушенията, гибелта и контузиите са провокирани от гърмежа, а не от някое друго събитие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР