Висока смъртност от коронавирус отчитат в Смолян. Според директора на

...
Висока смъртност от коронавирус отчитат в Смолян. Според директора на
Коментари Харесай

Висока смъртност от COVID-19 в Смолян, назрява криза за медици в Свищов |

Висока смъртност от ковид регистрират в Смолян. Според шефа на локалната многопрофилна болница повода е в застаряващото население в региона. Средната възраст на умрелите е 72 година

Пред Българска национална телевизия доктор Даракчиев изясни, че към момента в лечебното заведение са настанени 60 пациенти, от които 6 са в интензивния бранш. По думите му МБАЛ Смолян има свободен потенциал и всичко належащо, с цел да се оправи.

Една трета от потенциала на регионалната болница - 94 кревати, са отделени за Коронавирус пациенти и са обезпечени с медицински личен състав. Тук се намира единственото Инфекциозно поделение, както и Отделение за интензивни грижи.

Има прецизен логаритъм по какъв начин да бъдат придвижвани пациентите до регионалната болница и положително взаимоотношение с Центъра за незабавна здравна помощ. Случаите на късно постъпили в болничното заведение пациенти се дължат на обстоятелството, че самите заболели късно са потърсили помощ, увери шефът.

По данни на Единния информативен портал за последното денонощие в региона са регистрирани 20 нови случая - 11 мъже и 9 дами, на възраст от 27 до 81 години. Сред тях е и общопрактикуващ доктор от Смолян.

Тринадесет са приети в болница, като 10 са в регионалната болница, двама са в МБАЛ-Девин, а един е признат в МБАЛ-Златоград. Останалите са на домашно лекуване, изолирани за 14 дни, заяви доктор Мими Кубатева, шеф на РЗИ Смолян.

Единствената здравна сестра в коронавирус отделението на общинската болница в Свищов е инфектирана и сега е настанена там като пациент, заяви пред Българска национална телевизия шефът на МБАЛ " Д-р Димитър Павлович " Илиян Венков.

" Критична остава обстановката, потенциалът е напълнен. 15 души се лекуват в отделението. В Коронавирус отделението има 5 души, които изчакват да бъдат прегледани. Проблемът е неналичието на лекари. След кмета се отзова и общински консултант. От през вчерашния ден са командировани медици от други отделения ", изясни Венков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР