Висока оценка получи Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище

...
Висока оценка получи Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище
Коментари Харесай

МБАЛ - Търговище получи отлична акредитация за петгодишен период

Висока оценка получи Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Търговище от акредитационната комисия след цялостна инспекция на лечебното заведение.

"Отличната оценка е мотив за удовлетворение и горделивост за всички, които работим тук ", сподели на конференция през днешния ден изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Иван Светулков.

Извършено е по едно и също време оценяване на цялостната здравна активност на МБАЛ, на обособени медицински и други действия, както и на опцията за образование на студенти и специализанти. Повечето от отделенията са получили отлична оценка по всички критерии за период от 5 години. Има и такива, които поради незадоволителна бройка на личния състав, са получили доста добра оценка.

Нови четири отделения са получили акредитация за осъществяване на специализация на магистри-лекари. Така към този момент всички структури в МБАЛ - Търговище имат опция да бъдат база за образование на студенти и специализанти. По думите на доктор Светулков сега в регионалната болница специализират 17 млади лекари, поискали да почерпят от опита на тукашните медици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР