Висока избирателна активност се очертава на предстоящите местни избори в

...
Висока избирателна активност се очертава на предстоящите местни избори в
Коментари Харесай

"Маркет Линкс": Малка разлика между кандидатите на ГЕРБ и БСП в Сливен

Висока изборна интензивност се обрисува на идните локални избори в Сливен. 52% от хората са декларирали, че ще гласоподават. 32% са декларирали, че е по-вероятно да гласоподават, а 7% е по-вероятно да не го създадат.

Това сочат данните от изследване на „ Маркет Линкс” по поръчка на bTV. То е извършено измежду 300 пълнолетни лица в интервала 26 септември - 2 октомври по метода на директното персонално изявление.

Очертава се балотаж сред първите двама претенденти за кметския стол – Стефан Радев от ГЕРБ, който получава 31% поддръжка, и Кольо Милев от Българска социалистическа партия – с 26% поддръжка. Трети е Йордан Лечков от „ Нова алтернатива”, който получава 6% поддръжка.

Снимка: Маркет Линкс

16% не знаят дали ще гласоподават, а 8% няма да гласоподават.

„ Разликата, която е регистрирана в нашето изследване, не би трябвало да се взима изрично поради, тъй като тя е в границите на статистическото отклоняване. На процедура резултатът сега може да е подравнен. Динамиката на акцията ще покаже накъде ще се развият нагласите”, посочи социологът от „ Маркет Линкс” Добромир Живков.

Той добави, че борбата в Сливен към момента не е предрешена.

Снимка: Маркет Линкс

Относно общинския съвет нещата стоят по същия метод. ГЕРБ са първи с 32%, следвани от Българска социалистическа партия с 26%, „ Нова алтернатива” с 6%, Движение „ Заедно за промяна” с 4%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР