Висока и слаба като щека жена или миньонче, тежко колкото

...
Висока и слаба като щека жена или миньонче, тежко колкото
Коментари Харесай

Бионсе: Без глутен и соя

Висока и слаба като щека жена или миньонче, тежко колкото хилаво котенце, надали имат какво ново да ви кажат за диетите. Защо ли? Защото стройната фигура или им е генетично заложена – по закона на международната неправда има и такива дами, които се хранят безсистемно с отпадъци, калорийни бомби и мазнотии, само че не могат да качат и грам. Или пък са слаби в резултат на хранително разстройство.

Но когато една сочна и пълнокръвна жена като Бионсе пред очите ви за месец-два след раждане си възвръща формата и наподобява съвършено, ето това е достижение! Ненапразно Бионсе е един тип гуру измежду пазещите диети. Тя постоянно е избирала допустимо най-ефикасните режими за намаляване. Последно се стопи с последният вик на модата във връзка с диетите, наименуван 22-дневното предизвикателство. За този интервал звездата смъкна 9 кг и се появи на огромния музикален фестивал в калифорнийския град Коачела полугола и суперсекси.

Бионсе е последователка на веган гуруто Марко Борхес. Цялата концепция за 22-дневното предизвикателство идва от книгата му “Революция за 22 дни ” и “Готварска книга за 22 дни ”. Самият създател счита, че отводът от скотски артикули усъвършенства типа на кожата, съня, секса и понижава наднорменото тегло.

Макар че в България може би не всеки може да си го разреши, ето в какво се състои последната диета, с която се втали Бионсе.

Първо да изясним, че това не е диета в класическия смисъл, а хранителен проект за 22 дни. Идеята е, че на човек са нужни 21 дни, с цел да образува нови хранителни привички, каквато е в действителност задачата ни – да отслабнем без йо-йо резултат. Менюто не зависи от участника, то се поверява в ръцете на компания. Избирате съответен проект, набелязвате начален ден за диетата и… по-късно от вас е желае единствено да устискате. Храната – с авансово изчислени калории, ви се доставя ежедневно. Ядете единствено това, което получавате от доставчика. Пропускаме една немалка детайлност: предизвикването е единствено с веганска храна. За да се отърве тялото от насъбраните килограми, му даваме отмора от привичните ястия и питиета. През цялото време не пием алкохол и заобикаляме храни със соя и глутен.

Второто значимо нещо е, че има опция да се опитаме да издържим 22-дневното предизвикателство и без услугите на компания. Не е нужно даже да сме въшливи с пари. Всеки с връзка с интернет може да се включи на уеб страницата challenge22.com, откъдето ежедневно ще получава предписания и във фейсбук групата, в която може да задава въпроси и да поддържа връзка с други участници от целия свят. Ментори, диетолози и доброволци дават поддръжка на хората, които са се присъединили в групата.

Рецепти ден по ден може да намерите на уеб страницата www.22daysnutrition.com.

Номерът е, че менюто освен че е без скотски артикули, само че и ястията са с доста ниско калорийно наличие.

Третото нещо, което би трябвало да се знае за 22-дневното предизвикателство, е че ще би трябвало за 22 дни да не помнят за хляба, солетите, курабийките, пиците и сладкишите, в случай че не са от елда или чия. Соевото мляко в кафето не е вид, тъй като би трябвало да заобикаляме и соевите артикули. Всякакъв тип алкохол е неразрешен.

Примерно на ден меню


 61-2 Закуска
Смути от 1 замразен банан, 1/2 чаша замразено манго на кубчета, една купичка листа от спанак, 1/2 авокадо и 1 чаша кокосово мляко.
Обяд
Ечилада от киноа, алена леща и черен боб; салата.
Закуска
Ябълка с 10 сурови бадема.
Вечеря
Салата от рукола с печена тиква, годжи бери и карфиол.
Десерт
2 сурови вегански бонбона.

Рецепта


Веганска енчилада

 61-3 Време за подготвяне: 30 мин.
Продукти за 4 порции:
1 с.л. зехтин, 1 глава лук, 1 алена чушка, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. млян кимион, 1 ч.л. чили на прахуляк, щипка кайенски пипер, консерва домати на кубчета (700 гр.), 1 чаша киноа, 1/2 чаша алена леща, 1 чаша вода, чаша и половина черен фасул от консерва, сол.

Начин на подготвяне:
Задушавате до омекване лука и ситно нарязаната чушка (около 8 минути). Добавяте чесъна, кимиона, чилито и кайенския пипер. Задушавате за една минута. Добавяте останалите артикули, разбърквате и оставяте да ври за към 15 минути, до момента в който омекнат лещата и киноато.

За декорация:
Пресен кориандър, авокадо, репички.
Енчиладата се сервира украсена с резенчета авокадо, листа кориандър и репички на тънки филийки.
Ястието е безглутенова веганска протеинова бомба. В една порция има 368 калории, от които 60% въглехидрати, 16 – фибри, белтъчини – 17 и мазнини – 6.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР