Висока активност и отговорно отношение проявиха за трета поредна година

...
Висока активност и отговорно отношение проявиха за трета поредна година
Коментари Харесай

Близо 100 килограма опасни битови отпадъци предадоха старозагорци 

Висока интензивност и отговорно отношение демонстрираха за трета поредна година старозагорци в пролетна акция за събиране на рискови битови боклуци от семействата.
Близо 100 кг рискови битови боклуци предадоха жители на Стара Загора на 28 и 30 май в мобилния сборен пункт, който беше в парк " Артилерийски " и парк " Зеления чеп ". Най-често за поредна година за неутрализиране се предаваха медикаментите с изминал период на валидност,както и останки от лакове и бояджийски материали, разтворители, киселини и основи, пестициди с изминал период на валидност и живачни термометри. 
Кампанията се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, свързани с попречване разпространяването на COVID-19. Системата за разделно събиране на рискови боклуци от семействата продължава да действа и през есента ще има още една акция - на 3 и 4 ноември. 
Извън интервалите на акциите с мобилни събирателни пунктове жителите могат да предават събраните от тях рискови битови боклуци в Центъра за преработване на обект " Регионален център за ръководство на отпадъците - Стара Загора ", който се намира в землището на с. Ракитница. За приемане на отпадъците не се заплаща такса.
В центъра рисковите боклуци се съхраняват краткотрайно в профилирани контейнери при условия, които подсигуряват сигурността за здравето на хората и за околната среда, след което се предават на лицензирани компании за тяхното извънредно неутрализиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР