Висок клас устройство, в което са отразени всички актуални тенденции,

...
Висок клас устройство, в което са отразени всички актуални тенденции,
Коментари Харесай

OnePlus 5T – мечтаният Android смартфон

Висок клас устройство, в което са отразени всички настоящи трендове, включително екран 18:9 и функционалност за различаване на лица

5,5-инчовият OnePlus 5T се отличава с брилянтен AMOLED екран, мощен 8-ядрен процесор Snapdragon, двойна задна камера и лицево различаване

Пазарът на смарт телефони е препълнен от доста време насам, като това важи най-много за устройствата с Android, защото платформата е отворена и всеки производител може да премери сили с съперниците. Да разграничиш устройствата си на сходен пазар и да продаваш скъпо не е лека задача и малко на брой играчи са способни да го реализиран.

OnePlus 5, в частност неговата по-нова версия 5T, се смята от мнозина анализатори за най-хубавия като цена-възможности Android смарт телефон – с характерности, които са изцяло конкурентни на флагманите Galaxy S8, HTC U11 или Moto Z2 Force, само че със доста по-достъпна цена – към 500 $ за вид с 6GB RAM и 64GB флаш сторидж.

Смело може да се каже, че OnePlus 5T е мечтаният смарт телефон – висок клас устройство, което отразява всички настоящи трендове, и в същото време има допустима цена за по-широк кръг консуматори. Моделът, разгласен към края на предходната година, наследява OnePlus 5, който се появи пет месеца по-рано, и внася известни усъвършенствания в дизайна и характерностите.

Първи усещания

Имахме опция да тестваме новия OnePlus 5T, с цел да се убедим в неговите безспорни качества. Моделът оставя прелестно усещане и чувство за класа още с първото допиране – тъничък и лек, изпълнен в настоящия формат 18:9, безрамков, с огромен 5,5-инчов екран и в непоколебим черен цвят. Само притежателите на iPhone X евентуално биха имали чувство за предимство, само че да не забравяме, че юбилейният флагман на Apple е над два пъти по-скъп.

Дизайн

В общи линии One Plus 5T е непосредствен до своя предходник, като се разграничава по настоящия 18:9 формат на екрана, безрамковия дизайн в профил, функционалността за различаване на разположение, която работи посредством предната камера, изнасянето на датчика за пръстов отпечатък на гърба на устройството и усъвършенстваната съществена камера.

Новият модел е по-тънък и по-удължен – има размери 156x75x7,3 мм. Стандартната версия се предлага в черен цвят, само че за по-претенциозните почитатели на марката е планувана и лимитирана серия в бяло. Нещо, което липсва при OnePlus 5T, спрямо останалите топ модели с Android, са водоустойчивостта и безжичното зареждане, само че въпреки всичко това надали са предпочитани характерности.

Въпреки че има дребна широчина и е доста тъничък, One Plus 5T въпреки всичко е устройство за работа с две ръце, защото е много продължен и палецът не може да обхване целия екран, без да се постанова превъртане на смарт телефона.

В долната рамка на смарт телефона липсват присъщите за Android устройствата капацитивни бутони за навигация, като тези контроли са напълно софтуерни. Няма го и скенерът на пръстов отпечатък от OnePlus 5T, който в този момент е изнесен на задния похлупак, където е и двойната съществена камера.

Друга специфичност на OnePlus 5T е, че двата бутона, които елементарни са в профил вдясно – за включване/изключвани и контролиране силата на звука – са разграничени. Първият се намира отляво, а вторият е от дясната страна. Това дизайнерско решение е наложено, защото отляво се намира също механизмът за сим картите, който се изважда с включената в комплекта игла. Отдясно пък е ситуиран бутон-плъзгач с три положения – за естествен тон, „ не безпокой ” и спокоен режим с осцилация.

OnePlus 5T идва с реверсивен USB Type-C порт за зареждане, продан на данни с комппютър и слушане на музика, само че в същото време резервира и обичайното 3,5-мм гнездо за слушалки. Отпред, на тясната горна рамка е ситуирана камерата за селфи и видеоразговори.

Основни механически характерности на OnePlus 5T:

Производителност

С осемядрен процесор Snapdragon 835 и 6/8GB RAM, смарт телефонът OnePlus 5T се подрежда до флагманските устройства. Бечмарк тестванията със съпоставими по характерности смарт телефони демонстрират, че OnePlus 5T не отстъпва по продуктивност и даже превъзхожда съперниците. Това е едно чудесно уравновесено устройство, измежду най-бързите Android смарт телефони на пазара.

Според резултатите от бенчмарк проби, оповестени от разнообразни източници, OnePlus 5T демонстрира най-хубави резултати измежду съпоставимите Android смарт телефони, като се изключи Гугъл Pixel 2. По-бърз е и епълският iPhone X, с помощта на бионичния чип A11.

Екран и камери

OnePlus 5T има луксозен 6,01-инчов AMOLED екран с резолюция 2160×1080 пиксела, или FHD+, изпълнен в съответствие 18:9, към което към този момент се стремят всички производители. Дисплеят заема 80,5% от предния панел на устройството и няма рамки в профил. Цветовете са ярки и реалистични.

Екранното преживяване се добавя от две отлични камери. Основната, ситуирана на гърба на смарт телефона, е двойна, със Sony датчици – 16MP и f/1.7 апертура плюс 20MP f/1.7, до момента в който спомагателната камера на OnePlus 5 е с f/2.6 телофото лещи. С усъвършенстваната апертура, OnePlus 5T се обрисува като най-хубавият Android смарт телефон за фотоси при слаба осветеност.

Предна камера със датчик 16MP и апертура f/2.0 дава чудесни резултати при селфи фотоси на дневна светлина и при видеоразговори. Тя се употребява също за новата функционалност за различаване на разположение, добавена в OnePlus 5T, която работи много бързо, само че записва 2D изображения, а те са по-несигурни от 3D снимането на Apple Face ID и Galaxy S8.

Комуникации и портове

OnePlus 5T е изцяло съчетаем с бързите 4G LTE мрежи, както и в по-старите 3G и 2G. Моделът поддържа също безжични връзки Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 5.0, както и NFC. Разполага с два nano SIM слота, само че не е планувана опция за уголемение на паметта с microSD карти.

USB портът е реверсивен Type-C – той служи за зареждане на устройството и прекачване на данни към компютър, може да се употребява и за предаване на аудио към слушалки, само че OnePlus 5T резервира и класическото 3,5-мм гнездо за слушалки.

Батерия

Несменяемата батерия на OnePlus 5T има потенциал 3300 мАч, както и предходният модел на устройството. При непрестанно интензивно потребление с видео, интернет, игри и други приложения смарт телефонът устоя към 4 часа, до момента в който при умерена приложимост зарядът поддържа през целия ден смарт телефона, което е обикновено за устройство с OLED екран.

OnePlus 5T поддържа технология за бързо зареждане Dash Charge, която работи единствено с включените в комплекта захранващ адаптер и кабели.

Потребителски интерфейс

Флагманът на OnePlus се доставя сега с операционна система Android Nougat 7.1.1, която е надградена с фирмения интерфейс Oxygen OS. При пускане на устройството можете да изберете сред два съществени шрифта – OnePlus Slate или Roboto, който е желан от Гугъл.

За разлика от предходните OnePlus модели, бутоните за навигация в 5T са напълно софтуерни, защото на долната рамка няма капацитивни бутони. Можете да промените тематиката по дифолт с „ Dark ”, която като че ли подхожда по-добре на черния дизайн на смарт телефона.

Подобно на Гугъл, Nokia и Motorola, OnePlus се доставя с чиста версия на Android, което се нрави на множеството консуматори. Промените в Oxygen OS в Android са смислени и ненатрапчиви. OnePlus е рисково бърз и заради неналичието на анимации в  интерфейса, като в същото време са налични разнородни варианти за настройки и персонализиране.

Цена и досегаемост

Цената от $499,99 на OnePlus 5T в онлайн магазина GearBest за версия с 8GB/64GB може да ви се стори висока, само че както казахме първоначално, това е съперник на флагманските Android устройства, които са по-скъпи със 100 до 300 $. В комплекта на устройството са включени захранващ адаптер, USB кабел, заден силиконов калъф, игла за сим картите и управление за потребителя.



Смартфонът се доставя отключен по целия свят, без допълнинелни транспортни разноски. Освен това преди няколко дни GearBest разгласи, че към този момент ще доставя продуктите си от световен G-W склад, без оскъпяване с митнически такси и Данък добавена стойност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР