Висок е шансът да се състави правителство, но въпросът е

...
Висок е шансът да се състави правителство, но въпросът е
Коментари Харесай

Христо Иванов: Третият мандат е последен шанс, доста съмнителен

Висок е шансът да се сформира държавно управление, само че въпросът е какво ще бъде държавното управление. Това съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пред News.bg за връчването на мандатите за сформиране на държавно управление и опцията да бъде излъчен кабинет в границите на 48-ото Народно заседание.

Това, което тревожи Иванов, е, че малко евентуално, в случай че се сформира държавно управление, то да е реформаторско. За да бъдат осъществени дребните шансове, би трябвало много сериозен метод, който би трябвало да стартира да бъде прилаган, тъй като към този момент не го виждаме, разяснява той.

Според него действителният късмет за държавно управление е с втория мандат, а третия мандат е под толкоз доста условности и въпросителни, че въобще не може да се разяснява съществено. Третият мандат е спешен мандат и мандат на последния късмет. Ако изпуснем втория мандат като опция нещо да осъществяваме, ще оценим кой - къде стои и дали има някакъв късмет с третия мандат нещо да се избави, само че е по-добре да не стигаме до такава степен, тъй като това ще бъде насила деяние, посочи Христо Иванов.

Той е на мнение, че преди да се пристъпи към връчването на втори и трети мандат за сформиране на държавно управление, в Народното събрание би трябвало да се внесат и одобряват бюджетът за следващата година, както и законите по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР