Височинният травматизъм – нещастните случаи с паднали или скочили от

...
Височинният травматизъм – нещастните случаи с паднали или скочили от
Коментари Харесай

Неврохирурзи: В Бургас расте височинният травматизъм

Височинният травматизъм – нещастните случаи с паднали или скочили от високо, е по-висок в Бургас, в сравнение с в други области. Това е наблюдението на екипа на Отделението по неврохирургия в УМБАЛ Бургас, където се оперират, лекуват и следят тези пациенти, оповестиха от лечебното заведение.

„ В неврохирургията в действителност има сезонност. С сътрудниците си говорихме, че можем да създадем алегоричен календар, като годината стартира с произшествия, минава през черешобера, когато хората падат от дърветата, след това идва летният сезон със скачането в басейни и „ балконинга ", и приключва със сезона на орехите – през октомври ", споделя доктор Стефан Шишков, сегашен шеф на Отделението по неврохирургия в УМБАЛ Бургас.

Той пое управлението на Отделението от началото на тази година, откакто дългогодишният му завеждащ доктор Николай Недев се пенсионира. Амбицията на екипа е запази духа и организация на работа, наложени в отделението през годините, само че и да разшири опциите му, с цел да отговори на потребностите на пациентите от региона и сезонно идващите. „ Все отново хората могат да почиват умерено, знаейки, че в УМБАЛ Бургас, респективно и в нашето поделение, има лекари, които съответно могат да се погрижат за тях и околните им. В днешно време туризмът е привързан и с тези потребности на обществото ", прибавя доктор Шишков.

Сред новите цели на екипа на Отделението по неврохирургия са закупуване на нова инсталация, повишението на равнището в трето – най-високо, възстановяване на битовите условия. „ Връзката на доверие пациент-лекар минава в огромна степен и през изискванията, които предлага лечебното заведение, несъмнено, които не са самодостатъчни ", акцентира доктор Шишков. Той пристигна в Бургас преди няколко години от университетската болница в Стара Загора и прави някои съпоставения, които са в интерес на УМБАЛ Бургас. „ Много огромен плюс, който пациентите, които са били в други градове оценят, е централното топлоснабдяване и топлата вода. Дори стаите да имат потребност от ремонт, те са топли, всяка стая има личен хигиеничен възел с топла вода, което не беше по този начин в болничното заведение в Стара Загора ", дава образец той.

В отделението регистрират нарастване на пациентите, както и „ гостуванията " на пациенти от други градове. За година миналите заболели са над 1000, а осъществените интервенции - към 400 – от време на време повече от една дневно. В последните месеци зачестяват също мозъчните и гръбначните тумори, диагностицирани за жал по-късно, в сравнение с лекарите би им се желало. Тук работят четирима експерти и един специализант, следва оповестяване на нови места за специализанти.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР