ВИС се събира на национална среща след дни с мащабите

...
ВИС се събира на национална среща след дни с мащабите
Коментари Харесай

Висаджии се събират на конгрес

ВИС се събира на национална среща след дни с мащабите на конгрес, научи " България Днес ". На една от многочислените страници в обществените мрежи, отдадени на Георги и Васил Илиеви, се появи следното питане, което публикуваме без публицистична интервенция.

" Приятели, какво ще кажете Август месец да си организираме една национална среща? Да се забележим остарели и нови муцуни, да си напомним положителните години и просто да разпуснем? "

Ентусиазмът под обявата е сериозен и доста хора питат къде и по кое време ще е събирането, като удостоверяват и наличие. Публично забележим отговор няма, само че админите се свързват в персонален чат с показалите интерес. Все още се доуточняват някои детайлности, като първите разновидности са били в Пловдив или в Слънчев бряг. Градът под тепетата е бил обсъждан поради средищното си за България местонахождение и фактът, че там има доста почитатели на Георги Илиев, който бе президент на локалния " Локомотив ". Морският курорт стана лобно място на шефа на ВИС-2, който бе прострелян от снайперист пред десетки очевидци точно след победа в евротурнирите на пловдивското " Локо ". Националната среща на ВИС обаче най-вероятно ще се организира в София.

На 25 август се навършват 14 години от гибелта на Главния и всяко лято се правят панихиди в негова памет на Централните софийски гробища. След гибелта си той е кремиран, а прахта му е разграничена. Едната част е положена в Софийските гробища, втората е оставена от майка му и сестра му в гробището в Кюстендил - до паметника на Васил Илиев. Третата кутия с прахуляк е разпиляна над морето в Слънчев бряг. Традиционно на 25 август близки на създателите на именитите групировки оставят цветя и на гроба на Императора Васил Илиев в Кюстендил, а треньорите им по битка нормално възпламеняват свещичка в черква.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР