Вирусолози във Варна работят по създаването на серум, който при

...
Вирусолози във Варна работят по създаването на серум, който при
Коментари Харесай

Български вирусолози работят по спрей за вдишване срещу К-19

Вирусолози във Варна работят по основаването на серум, който при поемане може да усъвършенства лекуването на COVID-19. 45 години вирусологът доцент Волфганг Люпке, който от години живее и работи у нас, се занимава с коронавируси.

„ Коронавирусът е тръгнал от пилета. Тогава използвах един аерозол, състоящ се от антитела, взети от бройлери, които бяха преболедували. Разпръскахме го, пилетата го вдишаха и оздравяха “, описа в „ Тази събота “ доцент Люпке.

„ Свързах се с китайците и им предложиха този способ. Те желаеха данни за моето научно изобретение. Писах и на премиера Бойко Борисов, който откликна незабавно. Предаде моето писмо на министъра на опазването на здравето и от там получих отговор “, описа още той.

По думите му коронавирусите би трябвало да се нападат там, където те нападат.

„ Със спрейове бихме могли да предпазим медицинския личен състав, преди да има контакт с заболели. Може и хапчета за смучене, тъй като вирусът се развъжда и в устната празнина “, разясни доцент Люпке.

„ Помолихме доброволци, които са прекарали болестта, да се обадят, с цел да може като кръводарители да получим серум с антитела. След това да създадем кръвна плазма, която да се вдишва. Ако работим с преболедували хора, ще имаме серум разполагаем в границите на 10 дни. Ако работим с животни, този развой ще продължи към 4 седмици “, посочи вирусологът.

Доц. Волфганг Люпке разясни, че при всички вирусни болести най-ефикасното средство са антителата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР