Вирусното заболяване бяс може да бъде с фатален край. То

...
Вирусното заболяване бяс може да бъде с фатален край. То
Коментари Харесай

Ваксинират дивите животни в Бургаско срещу бяс

Вирусното заболяване бяс може да бъде с съдбовен край. То визира всички бозайници и индивида.
Oрална ваксина ще избавя от бяс дивите животни в страната. Област Бургас е едно от местата в което експертите ще приложат имунизацията.
Българска организация по сигурност на храните стартира да я ползва в 50 километровата ваксинална зона по северната, западната и южната ни сухопътна граница. Това ще стане със самолети които ще разпилян над един милион примамки от въздуха. Кампанията стартира от Балчик на 29 октомври. Тя няма засегне обитаемоте места и водоемите в страната.
Ваксините - примамки са с формата на кубче, имат характерна миризма, която притегля хищните животни. 25 примамки се изхвърлят на един квадратен километър , а самолетите ще ги пускат от височина 150 метра.
Дейностите на БАБХ ще продължат 15 дни според от атмосферните условия. Примамките ще бъдат разпръснати на територията на областите София, Перник, Смолян, Кърджали, Кюстендил, Добрич, Хасково, Силистра, Монтана, Благоевград, Пазарджик, Видин, Ямбол, Бургас, Стара Загора, Шумен, Пловдив, Разград, Русе, Велико Търново, Враца и Плевен. В София град ще бъдат публикувани ръчно от особено подготвени хора. Това ще става покрай кварталите в подножието на Витоша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР