Вирусната блокада за улични изкуства в Стара Загора първи ще

...
Вирусната блокада за улични изкуства в Стара Загора първи ще
Коментари Харесай

Със свободен музикален маратон оживяват Пингвините в Стара Загора

" Вирусната обсада " за улични изкуства в Стара Загора първи ще пробие на 3 юли с самодейността " Музикантите на Стара Загора: " Тук сме! " Творческият колектив " На улицата ". С помощта на Община Стара Загора, Международния юношески център и Къщата на архитекта той предизвика няколко старозагорски банди да вземат участие в три концерта като улични музиканти. Достъпът е свободен, а всеки може да насърчи музикантите, както откри за добре, оповестяват уредниците. Идеята на самодейността е да се подсети, че музикантите не престават да творят поради самата музика, макар всички трудности и неволи. Творците са измежду най-пострадалите от рецесията по света и е мотив самодейността да се е назова " Музикантите на Стара Загора: Тук сме! ". 
В петък от 17 часа стартира същински маратон със старозагорски групи в градинката на Пингвините - с " Карашък ", които свирят ъндърграунд и етно и L.I.S. - акустик рок. Мястото е знаково, тъй като е в креативната зона към уличката " Сава Силов ", която от година Творческият колектив " На улицата " трансформира в ядро на бъдеща мрежа от артистични местоположения в града. През септември и декември предходната година имаше специфична културна стратегия, а пустеещата къща на Веселин Ханчев бе подробно почистена след доста време посредством и на представители на колектива, и на притежатели. През септември тази годинапв зоната още веднъж се чака маратон на изкуства. 
Музикалният маратон ще продължи в 18 часа на неотдавна откритото поетично водно огледало на пешеходната зона по бул. " Цар Симеон Велики ". Там ще бъде концертът на музикантите от " Presi Kiss " - акустичен поп и рок, и Иво Златанов с акустична авторска музика. 
Пешеходната зона на Града на липите, замислена като място за просвета в градска среда и дело на млади старозагорски архитекти, съчетава урбанистика с културна визия. На едно от няколко то проектирани за изкуство пространства и - мястото до Музея на религиите в Джамията в 19 часа стартира концерт с джаз от Дона Мосто, вокал, и Петър Петров, китара, с различния авторски план " Борис Атанасов бенд ", с фюжън от Project 7 и с различен рок от Toma `n` the Hawks.
Организаторите от Творческия колектив " На улицата " приканват музикалните почитатели за цялостно съблюдаване на противоепидемичните ограничения - физическа отдалеченост, носене на маски и нараснало внимание!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР