Вирусите, включително и COVID-19 могат да доведат до унищожаване на

...
Вирусите, включително и COVID-19 могат да доведат до унищожаване на
Коментари Харесай

Председателят на Българското дружество по ендокринология: COVID-19 развива истинския диабет

Вирусите, в това число и COVID-19 могат да доведат до заличаване на клетките, които създават инсулин. За това предизвести ръководителят на Българското сдружение по ендокринология проф. доктор Анна-Мария Борисова в утринния блок на Българска национална телевизия.
По думите й COVID-19 способства за висока кръвна захар. Когато хората имат висока кръвна захар коронавирусът става доста нападателен, унищожава бета клетката и хората развиват същинския спор, уточни проф. Борисова. Всички ваксини могат да бъдат употребявани, в случай че хората имат диабет.
 Д-р Ваня Грозева: Има висока скрита заболеваемост от диабет, Covid-19 е отключващ фактор Д-р Ваня Грозева: Има висока скрита заболеваемост от диабет, Covid-19 е отключващ фактор
Лечението на Covid-19 с кортикостероиди може да провокира диабет вид 2. За множеството пациенти той е временен, разясни в изявление за БНР д...
След години ние ще работим върху увредите, които през днешния ден нанася ковид. След години някои от прекаралите ковид мъже, могат да станат импотентни, предизвести проф. Борисова. В момента медицината настойчиво търси лечебно решение на диабета с ковид. Все още няма решение и се търси, посочи тя.
Науката и медицината се лутат сега, разяснява още проф. Борисова.
Тя прикани диабетиците да се погрижат за себе си, да създадат по този начин, че диабетът да бъде идеално обезщетен и да се имунизират. Ваксинирането е извънредно значимо за диабетиците, с цел да се спасят, акцентира проф. Борисова.
В момента диабетиците са извънредно разколебани, не вървят на прегледи и проф. Борисова посочи, че в лечебните заведения са имунизирани всички. Може би болничните заведения са едно от най-безопасните места и тя се надява да е убедила всички диабетици, че е належащо да се запишат, да отидат и да се имунизират.
 10 знака, по които да разпознаете диабета 10 знака, по които да разпознаете диабета
Повишените равнища на кръвна захар могат да доведат до развиването на диабет и други болести. Всеки човек би трябвало да следи здравословно...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР