Вирусите мутират в тялото на човека. Когато вирусът има възможността

...
Вирусите мутират в тялото на човека. Когато вирусът има възможността
Коментари Харесай

Проф. Угринова за ваксините: Надявам се производителите да са прави

 " Вирусите мутират в тялото на индивида. Когато вирусът има опцията дълго време да обитава в едно тяло, той може да тества себе си и да прави разновидности, до момента в който откри тази, която ще надделее над останалите “. Това изясни в " Тази заран “ по bTV проф. Ива Угринова, шеф на Института по молекулярна биология към Българска академия на науките.

" Интересен е методът, по който се счита, че пораждат разновидностите на ковид. По принцип всички разновидностите пораждат, когато вирусът се възпроизвежда – т.е. когато той прави репликация. Колкото повече пъти той се презапише, толкоз повече разновидности могат да зародят в него. Последните научни данни споделят, че в пациенти, които са с компрометирана имунна система по някаква причина, вирусът персистира по-дълго време в техните тела и се намножава доста пъти “, изясни проф. Угринова.

" Общата еволюционна логичност на вируса е такава – той би трябвало да се промени по този начин, че да може да просъществува “, добави тя.

По отношение на имунизациите проф. Ива Угринова разяснява, че производителите имат своите учредения да дават обнадеждаващи прогнози.

" Надявам се те да са прави, само че не мога да дам някакво изрично мнение, защото нямам взор върху това до каква степен те в действителност са ефикасни. Принудени сме да следим литературата и да четем какво пишат производителите “, разяснява тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР