Вирусен хепатит тип В уби човек в Бургаско. Случаят е

...
Вирусен хепатит тип В уби човек в Бургаско. Случаят е
Коментари Харесай

Вирусен хепатит уби човек

Вирусен хепатит вид В умъртви човек в Бургаско. Случаят е регистриран през предходната седмица в Регионалната здравна ревизия.

Острият вирусен хепатит е сборно разбиране, което обгръща група инфекции. Общото сред тях е, че засягат черния дроб и имат сходна клинична картина. Те обаче се разграничават както по вид, по този начин и по метод на заразяване и инкубационен интервал. В България най-често се срещат хепатит А, В, C, D и пети – неустановен вид.

Статистиката на Националния център по заразни и паразитни заболявания демонстрира, че тази година има нарастване на броя на инфектираните. Само през миналата седмица са регистрирани нови 66 заболели.

Най-много са случаите на хепатит А, прочут още като „ болест на мръсните ръце “. В момента този вирус се разнася интензивно в Пловдив и Ловеч. Само за един месец в двата града са засечени надлежно 109 и 60 случая на инфекцията. Случаите на изострен вирусен хепатит В са били 18, а на хепатити С – 3.

Тези инфекции се засилват в края на лятото, само че се популяризират изключително интензивно през есента и зимата. Обикновено те доближават пика си през ноември-декември. На база проучванията учените предизвестяват, че се чака взрив и обособени гърмежи, които могат да доближат епидемиологични стойности, написа „ Телеграф “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР