Вирусът наречен коронавирус 2, свързан с тежък остър респираторен синдром“

...
Вирусът наречен коронавирус 2, свързан с тежък остър респираторен синдром“
Коментари Харесай

Новият коронавирус влиза в наредба като застрашаващ живота на работниците

Вирусът наименуван „ ковид 2, обвързван с тежък изострен респираторен синдром “ или в резюме, причиняващ COVID-19, влиза в разпоредба като грозящ живота на. Това излиза наяве от промени в Наредбата за отбрана на работещите от опасности, свързани с експозиция на биологични сътрудници при работа. Срокът е до 13 ноември.
Промените се вършат за транспониране на европейска инструкция (2020/739) в българското законодателство. В нея се акцентира: " Пандемията от COVID-19 от началото на 2020 година засегна всички страни членки и предизвиква съществени разтърсвания на всички браншове и услуги, като оказва директно влияние върху здравето и сигурността на всички служащи в Съюза. " Заради сериозните последствия от пандемията от COVID-19 върху бизнеса, това синхронизиране би трябвало да създадат всички държави-членки до 24 ноември 2020г. В противоположен случай ще бъде задействана наказателна процедура против страната, неспазила периода.
 Предупреждение от европейски профсъюзи: Безработицата в Европейски Съюз може да се удвои Предупреждение от европейски профсъюзи: Безработицата в Европейски Съюз може да се удвои
Числото на безработните в Европейски Съюз може да се удвои и да доближи 30 милиона души, в случай че държавните управления не удължат ограниченията си за поддръжка...
В претекстовете към измененията е записано: " SARS-CoV-2 може да аргументи тежко заболяване у хората измежду инфектираното население и съставлява сериозна заплаха, по-специално за по-възрастните служащи и тези със съпътстващ медицински проблем или хронично заболяване. Въпреки че понастоящем няма ваксина, нито дейно лекуване, в интернационален проект се поставят обилни старания и към този момент има открит забележителен брой евентуални ваксини. Като се вземат поради най-новите научни доказателства и налични клинични данни, SARS-CoV-2 е систематизиран като човешки патоген от рискова група 3 ".
С плана за промени на наредбата се актуализира описът на биологичните сътрудници, за които е известно, че заразяват хората, класифицирани съгласно тяхната степен на риск от зараза, по отношение на най-новите знания, свързани с развиването на науката, изключително във връзка с таксономията, номенклатурата, класификацията и характерностите на биологичните сътрудници, както и съществуването на нови биологични сътрудници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР