Вирусът на ненавистта и отчуждението върлуват сред нас, а имунитетът

...
Вирусът на ненавистта и отчуждението върлуват сред нас, а имунитетът
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Пред риск са човешки права, воювани десетилетия наред

Вирусът на ненавистта и отчуждението върлуват измежду нас, а имунитетът ни е отслабен. Пред риск са човешки права, воювани десетилетия наред.
Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в Музея на Холокоста в Лос Анджелис, където откри възпоменателна плоча за спасяването на българските евреи.

„ Днес мастилото на антисемитизма не е сухо. Вирусът на ненавистта и отчуждението върлуват измежду нас. В тях се крие актуалният фашизъм, както ни уточни Умберто Еко. ", означи вицепрезидентът.

По думите на Илияна Йотова имунитетът ни е отслабен, а пред риск са човешки права, воювани десетилетия наред. „ Пред риск е човешкото достолепие “, посочи

вицепрезидентът.

„ Историята за спасяването на българските евреи носи обръщение към всички нас неуморно да преследваме мира – сред страните, сред народите, сред обособените персони “, съобщи вицепрезидентът.

Илияна Йотова уточни, че неравенството, неналичието на правдивост, обезверяването, другите зависимости подхранват крайни настроения, а страховете трансформират хората в лесна плячка на ксенофобията и национализма, които шестват в речите на политици от целия свят.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР