Вирусът на COVID-19 още не е уморен, дори напротив. В

...
Вирусът на COVID-19 още не е уморен, дори напротив. В
Коментари Харесай

От германския институт Роберт Кох: COVID-19 още не е уморен, дори напротив

 Вирусът на COVID-19 още не е изтощен, даже в противен случай. В момента е по-силен поради разновидностите си. Това съобщи шефът на немския институт " Роберт Кох “ Лотар Вилер на конференция в Берлин. В конференцията през днешния ден присъединяване взеха министърът на опазването на здравето Йенс Шпан и шефът на института " Роберт Кох “ Лотар Вилер.

На 10 февруари министър председателите на провинции и кабинетът в Берлин ще обсъдят още веднъж обстановката и ще решат дали ограниченията да продължат със същата суровост или има опция за отваряне на институции и заведения.

Йенс Шпан обаче се изрече внимателно за вероятно разхлабване на ограниченията. От една страна броят на инфектираните спада и за първи път от ноември интензивно болните сега са по 200 000 души. От друга страна английската разновидност на вируса е по-агресивна и се популяризира бързо и в Германия сега.

Ако стартираме отваряне на институции, то първи порти ще отворят детските градини и училrщата, съобщи Шпан и добави: " Знаем, че фамилиите към този момент са на ръба на силите си ", съобщи Нова тв.

В момента в Германия са позволени за приложимост три типа ваксини, като всичките работят и пазят от болест, съобщи още Шпан.

80% от жителите на домовете за възрастни хора към този момент са имунизирани, само че до реализиране на имунитет на национално равнище ще са нужни още месеци, предизвести той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР