Вирусът има една единствена цел - да заразява. И когато

...
Вирусът има една единствена цел - да заразява. И когато
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Ако мерките се нарушат сега, случаите на коронавирус ще нараснат много

Вирусът има една единствена цел - да заразява. И когато ние му разрешаваме - това ще става
България е една от страните с най-ниска скорост на повишаване на случаите на ковид, разяснява пред Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев, който е и член на Медицинския съвет.

Има удвояване на случаите в границите на всеки 10 дни, до момента в който в страни като Англия, Германия, Франция удвояването е на всеки два дни, в Сърбия е на 5 дни, изясни доктор Симидчиев.

Скоростта на повишаване на случаите в страни, в които нямат стратегия за БЦЖ ваксина, в действителност е доста по-голяма, тъй че в това отношение, имаме шанс, добави експертът.

„ Ваксината е дейна единствено, до момента в който въпросният микроб е жив в нашия организъм, по тази причина тя се прави няколко пъти, до момента в който човек навърши 18 години. За да може да се прекъсне една зараза, би трябвало инфектираните хора да станат малко. В случая, би трябвало да има ваксина, само че откакто няма, би трябвало да прекарват повече хора. Ваксините са метод сякаш да се заразим, само че да не боледуваме “, изясни доктор Симидчиев.

„ Постоянно се работи, има най-малко 6 изследвания за ваксини, само че с цел да се стигне до използването на ваксина, рискът би трябвало да е по-нисък от риска при заболяване. Ние би трябвало да сме доста сигурни в нейната сигурност. Познаваме този вирус от към 3 месеца и половина. Много мъчно е да се предвижда. Но в случай че ограниченията сега бъдат нарушени, заболеваемостта ще нарасне доста “, безапелационен е експертът.

Вирусът има една единствена цел - да заразява. И когато ние му разрешаваме - това ще става. /БНТ

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР