Вирусът има една единствена цел - да заразява. България е

...
Вирусът има една единствена цел - да заразява. България е
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Целта на вируса е да заразява

Вирусът има една единствена цел - да заразява. България е една от страните с най-ниска скорост на повишаване на случаите на ковид. За да може да се прекъсне една зараза, би трябвало инфектираните хора да станат малко.
Това заяни пред Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев, който е и член на Медицинския съвет.

Има удвояване на случаите в границите на всеки 10 дни, до момента в който в страни като Англия, Германия, Франция удвояването е на всеки два дни, в Сърбия е на 5 дни, изясни доктор Симидчиев. Скоростта на повишаване на случаите в страни, в които нямат стратегия за БЦЖ ваксина, в действителност е доста по-голяма, тъй че в това отношение, имаме шанс, добави експертът.

" Ваксината е дейна единствено, до момента в който въпросният микроб е жив в нашия организъм, по тази причина тя се прави няколко пъти, до момента в който човек навърши 18 години ", разяснява Симидчиев.

За да може да се прекъсне една зараза, би трябвало инфектираните хора да станат малко. В случая, би трябвало да има ваксина, само че откакто няма, би трябвало да прекарват повече хора. Ваксините са метод сякаш да се заразим, само че да не боледуваме, изясни доктор Симидчиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР