Виртуозните пианисти Андреас Керн и Пол Цибис са PIANO BATTLE

...
Виртуозните пианисти Андреас Керн и Пол Цибис са PIANO BATTLE
Коментари Харесай

Концертът PIANO BATTLE

Виртуозните пианисти Андреас Керн и Пол Цибис са PIANO BATTLE и са подготвени за борба. Тя ще се състои в " Зала България " през месец ноември. Двамата пианисти са другари в живота, само че на сцената са безмилостни съперници за вниманието на публиката. Излизат на сцената очи в очи, очаровайки публиката с майсторски осъществявания на типичен творби, а репертоарът им варира от Шуберт и Шопен до Скрябин и Лигети. 

Състезанието не би било съревнование, в случай че няма съдия. Андреас Керн и Пол Цибис канят всички присъстващи в залата по време на концерта да гласоподават чие осъществяване харесват повече. Целта е да се избере победител на вечерта. И с това ролята на публиката може да не свърши… Готови са да импровизират върху тонове, подадени от публиката. Шоуто им е разграничено на няколко рунда, всеки от който е формиран от избран музикален жанр. След всеки рунд публиката гласоподава чие осъществяване е харесала повече и коронова победител.

Отчасти сериозен типичен концерт за две пиана, частично гладиаторска борба за утвърждението на публиката на двама огромни модерни пианисти, PIANO BATTLE е неповторим концерт, който е наслаждение за сетивата.

Андреас Керн и Пол Цибис основават дуета си особено за фестивал в Хонг Конг. Това е начало, прерастнало в съдействие сред двамата и стотици концерти в Европа, Съединените щати и Азия. Шоуто е толкоз сполучливо, че двамата са канени на всички влиятелни музикални фестивали, в това число Beethovenfest Бон, Фестивалът Rheingau Musik, фестивала в Шлезвиг-Холщайн и доста други.

Андреас е идейният създател на Piano City Berlin Festival 2010, който събира над 100 пианисти за една седмица. От тогава, Piano City става бранд и стартира да се осъществя и в градове като Милано, Неапол, Рим.

Медиите също се показват ласкаво за тяхното начинание.  " Класическата музика би трябвало да е развлечение. И това е, в което тези двама мъже съумяват да ни убедят за малко повече от два часа повече от всеки различен, който е опитал "  - написа Münchner Abendzeitung, Германия.  " Piano Battle има елегантността на класическата музика, вълнението на рока и силата на хип-хоп "  - пък твърди Newsis, Южна Корея

Билетите за събитието са налични в мрежата на eventim.bg.

Организатор е Ивент Дизайн. NOVA е медиен сътрудник на събитието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР