Виртуозната пианистка Виктория Василенко, която стана първият лауреат на Националната

...
Виртуозната пианистка Виктория Василенко, която стана първият лауреат на Националната
Коментари Харесай

Виктория Василенко призовава чрез видео

Виртуозната пианистка Виктория Василенко, която стана първият лауреат на Националната премия за млад гений в актуалното изкуство и просвета записа особено видеообръщение, с което приканва да бъдат подкрепени с дарения новите четирима номинирани за влиятелния приз на НДФ „ 13 века България “.

И с второто си издание състезанието насочи предизвикателство към български жители на възраст до 35 години със приключено висше обучение в изкуството или науката и с новаторски достижения в съответната област.

Задължително изискване е кандидатите за отличиено и материалното му изражение от пет хиляди лв. (с които спечелилият ще покрие разноски по образованието си), да са признати за следдипломна подготовка в упълномощени висши образователни заведения на територията на Европа, без България.

Виктория Василенко моли идващите млади гении, номинирани за премията, също да получат освен самопризнание в чужбина, ами поддръжка в България. Тази година те са четирима: доктор Ивалина Трендафилова (нанонауки и нанотехнологии), Ана Костова (художник, живопис), Виктория Желязкова (социология на културата), Делян Балев (международни отношения).

Във видеото, което записа първият лауреат на оценката споделя: „ Здравейте! Аз съм Виктория Василенко и съм първият лауреат на Националната премия за млади гении в актуалното изкуство и просвета на Национален дарителски фонд „ 13 века България “.

Призовавам Ви да дарите за четиримата номинирани във второто издание на състезанието: Ивалина Трендафилова, Ана Костова, Виктория Желязкова и Делян Балев. Те са вдъхновяващи персони и всеки от тях заслужава да го подкрепите посредством уеб страницата на Фонда!

Всеки, който желае да стане спомоществувател на младежите може да го направи посредством подаяние на страницата на НДФ „ 13 века България “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР