Виртуозът Найджъл Кенеди избра Варна за световната премиера на своя

...
Виртуозът Найджъл Кенеди избра Варна за световната премиера на своя
Коментари Харесай

Найджъл Кенеди със световна премиера на XVII Европейски музикален фестивал във Варна

Виртуозът Найджъл Кенеди избра Варна за международната премиера на своя първи концерт за цигулка и оркестър. Събитието ще бъде в границите на XVII Европейски музикален фестивал, който се реализира с поддръжката на фонд „ Култура “ към Община Варна.

На 22-ри май Найджъл Кенеди ще излезе на сцената на зала „ Конгресна “ в Двореца на културата и спорта с оркестъра на Варненската опера в концерт, отдаден на Лудвиг ван Бетовен, чиято 250-та годишнина се празнува. Кенеди ще показа осъществяване на Бетовеновия цигулков концерт. Варненската аудитория през годините имаше опцията да се допре до всички страни на разноликия гений на цигулковия подбудител – от топ шедьоврите на класическите създатели до джаз пиесите на Гершуин и до прелестните му лични творби като „ Магьосникът от Люблин “. Самият Кенеди признава, че се усеща откровено обичан в морския град и Варна е постоянно в сърцето му. Специално за годината, в която целият свят отбелязва 250 години от рождението на Бетовен, Кенеди написа своята най-нова творба, отдадена на безсмъртния композитор, която ще бъде изпълнена за първи път във Варна.

Билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 35 до 85 лева Продажбите им започват с промо акция, като от през днешния ден до 14 февруари два закупени билета за всеки един от концертите във фестивала носят отстъпка от общо 10 лева Те могат да се купят от касите на ДКС и ФК, от мрежата на Eventim в цялата страна - бензиностанции OMV, книжарници Orange, магазинитe Office 1 Superstore, Технополис, Български пощи
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР