Виртуално посещение на гробищата и видеоразговор с близките от гроба

...
Виртуално посещение на гробищата и видеоразговор с близките от гроба
Коментари Харесай

Виртуално посещение на гробищата стана популярно в Турция

Виртуално посещаване на гробищата и видеоразговор с околните от гроба на покойника е услуга, която набира все по-голям интерес в Турция на фона на епидемията от ковид, оповестява " Хюриет дейли нюз ", съобщи Българска телеграфна агенция във вторник.

Предложението е на частна компания в Анталия, която поставя грижи за гробовете и слага цветя върху тях, изключително при мотиви като Свети Валентин, Деня на майката и религиозни празници, на които хората нормално посещават умрелите си близки.

Основаната преди 12 години компания на Мехмет Четин в последно време записва повишено търсене на виртуалните обиколки на гробището за роднините и околните на покойника, които предлага напоследък. Това се дължи на първо място на епидемията от ковид,.

Преди празника Рамазан байрам (23-26 май) Четин провежда и видеоразговори с роднините от гроба на покойника, с цел да могат те персонално да се уверят какъв брой чист и поддържан е той.

Особено настояща е услугата по време на месеца Рамазан, предшестващ празника, когато за мюсюлманите е всекидневно да посещават местата за безконечен покой на своите умряли близки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР