Виртуалната валута на Facebook застрашавала суверенитета на нациитеКриптовалутата на Facebook

...
Виртуалната валута на Facebook застрашавала суверенитета на нациитеКриптовалутата на Facebook
Коментари Харесай

Германия и Франция ще блокират Libra в Европа

Виртуалната валута на Фейсбук застрашавала суверенитета на нациите

Криптовалутата на Фейсбук наподобява няма късмет да пробие в Европа (снимка: Facebook)

Германското държавно управление е срещу даването на регулаторно утвърждение за потребление на цифрова валута в Европейския съюз, заяви Ройтерс, базирайки се на обява в Der Spiegel, която цитира член на немския закостенял ХДС с водач канцлера Ангела Меркел.

Томас Хайлман от ХДС разяснява, че незабавно откакто издателят на цифрова валута стартира да господства на пазара, съперниците ще изпитат компликации. По неговите думи пред Spiegel, съдружните сътрудници от социалдемократите (СПД) са на същото мнение.
още по тематиката
От своя страна, френското министерство на финансите съобщи в петък, че Франция и Германия са се договорили да блокират криптовалутата Libra на обществената мрежа Фейсбук. В взаимно изказване държавните управления на двете страни подчертаха, че нито едно частно лице не може да желае парична власт, която е неразделна част от суверенитета на нациите.

По-рано френският министър на финансите Бруно Льо Мер съобщи, че новата криптовалута на Фейсбук не би трябвало да действа в Европа, заради опасения по отношение на суверенитета и съществуването на непрекъснати финансови опасности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР