Виртуалната валута биткойн направи първи стъпки на едната от двете

...
Виртуалната валута биткойн направи първи стъпки на едната от двете
Коментари Харесай

Биткойнът дебютира с успех на борсата в Чикаго

Виртуалната валута биткойн направи първи стъпки на едната от двете борсови платформи в Чикаго Chicago board options exchange в неделя вечерта и в края на търговията на фючърси доближи стойност от 18 010 $.

Един от първите финансови артикули на криптовалутата бе препоръчан под борсовия знак ХВТ на цена 15 000 $. Последва съмнение и мощен трафик, който блокира достъпа до борсовия уебсайт през първите 20 минути на търговията. След това биткойнът излетя към  цена 17 750 $ и малко по-късно доближи 18 010 на фючърсите с доставка през януари. Бяха подписани към 1694 покупко-продажби. Първата сесия на биткойна на борсата завършва през днешния ден към 15,15 часа локално време.

Финансовите принадлежности, препоръчани от Чикагската борса, са първата публична опция за вложителите да оперират с биткойни. Досега те се въздържаха поради неналичието на регулация и бистрота. Заради тези две аргументи доста от специалистите се притесняват, че търговията с виртуалната валута може да бъде манипулирана.

Излизането на биткойна на борсата го легитимира като актив, както всички други, които могат да се търгуват, разясняват специалистите.

Признаването от Уолстрийт е първи стадий в упоритостите, декларирани от криптовалутата, да стане всеобщ актив, сходен на златото.

На първата сесия JPMorgan, Bank of America Merrill Lynch, Citigroup и Barclays – огромните банки, отхвърлиха да бъдат медиатори на клиентите си, които желаят да влагат в биткойн. Само Goldman Sachs и ABN Amro направиха това за лимитирана част от клиентите, с цел да лимитират рисковете от волатилност на биткойна. За да избегнат неприятните изненади, те бяха поискали авансово от участниците да разполагат с най-малко 44% от сумите в долари по данни борсата. Обикновено трейдърите би трябвало да разполагат с 10% от залозите.

Въпреки скептицизма на банкерите, биткойтът ще продължи настъплението си на 18 декември и на Chicago Mercantile Exchange. Очаква се да се появи по-късно, през 2018 и на Nasdaq.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР