Виртуалната сцена на Държавния куклен театър (ДКТ) в Стара Загора

...
Виртуалната сцена на Държавния куклен театър (ДКТ) в Стара Загора
Коментари Харесай

И през април продължава виртуалната сцена на Старозагорския куклен театър 

Виртуалната сцена на Държавния куклен спектакъл (ДКТ) в Стара Загора продължава и през април. Любителите на кукленото изкуство ще могат гратис да гледат постановки на YouTube канала и на фейсбук страницата на театъра. 
Утре вечер , 2 април, от 19:30 часа ще може да се гледа " Страх - филмът ". Това е филм на режисьора Мария Стоянова за основаването на спектакъла за възрастни " Страх " , продуциран от Дарин Петков и Татяна Калчева. През 2015 година постановката стана притежател на три награди ИКАР - за куклен театър, за майсторско техническо реализиране на спектакъла и за авторска музика.
Любителите на кукленото изкуство за възрастни на 9 април в същия час ще могат да видят авторския театър на Жени Пашова и Петър Пашов " Безсъние ". Автор на музиката е Диляна Мичева. 
На 16 април срещата на старата аудитория ще е с мюзикъла " Стая No 304 ", създател Петър Ковачев, режисура на Боньо Лунгов.
Следващия четвъртък, 23 април , идва ред на " Кокошката със златните яйца ", която беше отличена с първа премия в състезанието за написване на истинска куклена пиеса възрастни , проведен от ДКТ - Стара Загора, и Сдружението с нестопанска цел " Пиеро ". Драматизацията и режисурата са на Теодора Попова. 
Филмът на Юрий Дачев " Есен с Достоевски ", който ще може да се види на 30 април , е за Деветата интернационална креативна лаборатория-ателие " Срещу себе си " през 2016 г. 
На 5 април, неделя, от 11 часа детската аудитория ще може да гледа " Пипи Дългото чорапче " - режисура по Астрид Линдгрен. Валентин Владимиров е създател на драматизацията и режисурата. Във вторник, 7 април , ще се радват на драматизираната и режисирана от Ирослав Петков българска национална приказка " Който не работи, не би трябвало да яде ". 
" Вълкът и седемте козлета " , детски мюзикъл по Д. Ст. Димитров, драматизация на Майя Енчева и Боньо Лунгов, е идващият неделен детски театър - на 12 април . На 14 април децата ще гледат " Котаракът в чизми " по Шарл Перо, създател на драматизацията и режисурато е Ивайло Марков. 
Малчуганите ще се срещнат със " Зайчето Питър " на Беатрикс Потър на 19 април , неделя. Адаптацията и режисурата на постановката са дело на Румен Гаванозов. Във вторник, 21 април - " Бялата гарга " на Карел Чапек, драматизирана и режисирана от Любомир Колаксъзов. 
Още два спектакъла чакат децата през април - постановката на Боньо Лунгов " Вълшебникът от Оз " на 26 април , неделя, и приспособената за сцена и режисирана от Цвети Пеняшки симфонична приказка на Сергей Прокофиев " Петя и вълкът " на 28 април. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР