Виртуална и добавена реалност (VR BAR), програмиране на роботи, анкета

...
Виртуална и добавена реалност (VR BAR), програмиране на роботи, анкета
Коментари Харесай

Дигиталната революция завладява софийското метро

Виртуална и добавена действителност (VR BAR), програмиране на роботи, анкета за умни решения за столицата, Green Box ТВ и музикално студио ще преобразят метростанция „ Сердика-2 “ през днешния ден от 11:00 до 17:00 часа.

Мултимедийният театър „ Digitality Underground “ е публично селектирано събитие от европейската самодейност „ Запознайте се и програмирайте “, която се организира редом от 5 до 20 октомври 2019 година в Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Чехия, Франция, Германия, Унгария, Ирландия, Италия, Казахстан, Холандия, Република Северна Македония, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швейцария, Обединеното Кралство и Украйна, а самодейността се ражда през 2013 година по концепция на екипа в кабинета на тогавашния комисар на Европейския съюз по Дигиталните технологии – Нели Круз.

Зад самодейността „ Запознайте се и програмирайте “ в европейски мащаб седят SAP, Haus des Stiftens gGmbH и съответните партньорски организации на TechSoup Европа.

В България самодейността се поддържа и управлява от Фондация „ Работилница за цивилен начинания “.

В събота жителите и гостите на столицата ще преминат през „ тунел на трансформацията “, след което ще могат да споделят своите хрумвания, послания и оферти пред ТВ камера. Основната цел на самодейността е преодоляване и запознаване с технологиите и изкуствата на цифровото бъдеще.

Предвидена е и прожекция на късометражни научни филми, отдадени на конверсията от аналоговата ера към цифрова цивилизация.

„ Digitality Underground “ се организира за първи път и се реализира под патронажа на Столична община. Любезен хазаин е „ Метрополитен “ ЕАД, а уредник – младежкото съдружие в социална изгода „ Лаборатория за интерактивни и медийни стратегии “.

Концепцията на събитието е жителите на столицата и изключително децата и младежите да бъдат въодушевени освен да бъдат консуматори, само че и творители на цифрови и ИТ артикули и изкуства в интерес на обществото и в поддръжка на обществената еволюция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР