Виржини Виар ще заема длъжността главен дизайнер на модната къща

...
Виржини Виар ще заема длъжността главен дизайнер на модната къща
Коментари Харесай

Отиде си „божеството в модата“ Карл Лагерфелд, мястото му в Chanel заема Виржини Виар

Виржини Виар ще заема длъжността основен дизайнер на стилната къща " Шанел " ( Chanel ) след гибелта на художествения шеф на френския бранд  Карл Лагерфелд , заяви организация Ройтерс.
 
Преди гибелта на именития фешън дизайнер  тя беше заместник-художествен шеф на компанията.
 
Карл Лагерфелд умря на 19 февруари на 85-годишна възраст, само че вечно ще остане жив в света на модата, където диктуваше стилните трендове до последния си мирис.

Божество измежду простосмъртните в света на модата
 
Карл Лагерфелд   беше нещо като провидение измежду простосмъртните в света на модата, където диктуваше трендовете над половин век до гибелта си, написа Ройтерс.
 Карл Лагерфелд твореше сбирки както за Фенди, по този начин и за своя едноименен бранд, нещо нечувано за модерно нравите Карл Лагерфелд твореше сбирки както за Фенди, по този начин и за своя едноименен бранд, нещо нечувано за модерно нравитеGulliver/Getty Images-->
Германският дизайнер си извоюва международна популярност с помощта на съдействието си с френската фешън къща " Шанел ", което датира от 1983 година. Преди неговото идване този бранд рискуваше да се трансформира в кей за богати бабички . Но Лагерфелд промени всичко, като със своето нововъведение даде искра на тоалетите от туид и трансформира марката в една от най-ценените фешън къщи.

Неуморният фешън дизайнер твореше сбирки както за Фенди , по този начин и за своя едноименен бранд , нещо нечувано за модерно нравите, като и тук наложи своя почерк.

„ Аз съм подигравка на самия себе си “
 
Той обичаше да се появява в тъмни костюми с коса, вързана на опашка и със слънчеви очила . Лагерфелд доста бързо се трансформира в елементарно разпознаваема персона, като непочтителното му отношение към догмите и престижите също способства за построяването на неговия медиен облик.
 Карл Лагерфелд обичаше да се появява в тъмни костюми с коса, вързана на опашка и със слънчеви очила Карл Лагерфелд обичаше да се появява в тъмни костюми с коса, вързана на опашка и със слънчеви очилаGulliver/Getty Images
" Аз съм подигравка на самия себе си ", обичаше да споделя моделиерът. " Това е нещо като маска и за мен венецианският карнавал в никакъв случай не стопира! "
 
Неговите безпогрешни креативен и бизнес инстинкти , в комбиниране с голямото му его, реализираха победоносен резултат върху малко стерилния свят на висшата мода. Там Лагерфелд беше обожаван от моделите и в това време докарваше до суматоха съперниците.

Флиртувай с младите, не се вглеждай в предишното!

Най-големият коз на Карл Лагерфелд беше решителният му отвод да се вглежда в предишното, настояват негови близки.
 Карл Лагерфелд Най-големият коз на Карл Лагерфелд беше решителният му отвод да се вглежда в миналотоGulliver/Getty Images
Дизайнерът флиртуваше със света на младите до последно, като не се поколеба да пусне на подиума за своя бранд Кая Гербер , дъщерята на Синди Крауфорд , както и Лили Роуз Деп - дъщерята на Джони Деп и Ванеса Паради .

 
Неговата обичана котка Шупет също беше в крайник с времето. Бяла писана, описвана в обществените мрежи като " дъщерята на Карл Ото Лагерфелд " си завоюва 100 хиляди почитатели в Instagram и издателски контракт.

Майстор в занаята, превъзходен фотограф и „ модерно нимфоман “

Не можем да не отбележим изключителното майсторство на Карл Лагерфелд в занаята. Чудесен фотограф, той самичък рисуваше на ръка скиците на своите модели, умеене, което стремглаво запада в света на модата. Зад постоянно скандалната му фасада на Карл се криеше ерудит, увличащ се по литературата и жадно изчитащ всеки ден водещите международни вестници.
 Карл Лагерфелд не се поколеба да уволни най-хубавата си другарка измежду манекенките Инес дьо ла Фресанж, тъй като тя си беше разрешила да театралничи като френския народен знак Мариана, без да му изиска позволение Карл Лагерфелд не се поколеба да уволни най-хубавата си другарка измежду манекенките Инес дьо ла Фресанж, тъй като тя си беше разрешила да театралничи като френския народен знак Мариана, без да му изиска разрешениеGulliver/Getty Images
Карл Лагерфелд се държеше сурово със своите модели, както и с всеки, който не считаше в крайник с новите трендове. Той уволни без да му мигне окото своята най-хубава другарка измежду манекенките, Инес дьо ла Фресанж , през 1999 година, единствено тъй като тя си беше разрешила волността да театралничи като френския народен знак Мариана , без да му изиска позволение.
 
" Аз съм нещо като модерно нимфоман, който в никакъв случай не стига до оргазъм ", доверяваше дизайнерът в отговор на въпрос какво изпитва след всяко свое ревю.

А в случай че имате потребност от доказателства за гения на Карл Лагерфелд, вижте ги в фотоси:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР